Predstavljanje udruge Zvono na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

Udrugu su osnovali roditelji djece i mladih s poteškoćama u razvoju na području gradova Belišća i Valpova 2003. godine. Ciljevi osnivanja su unapređenje života djece i mladih s poteškoćama u razvoju, pomoć njihovim roditeljima, uključivanje u sustav socijalne skrbi i odgojno-obrazovni proces, poboljšanje kvalitete življenja i zadovoljavanje radnih, kulturnih i obrazovnih potreba, razvoj socijalnih i drugih vještina, poticanje osamostaljivanja i zapošljavanja uz podršku.


Udruga  “Zvono” od samog osnutka promovira ideju o socijalnom poduzetništvu. Upravo iz ovih razloga djelatnici udruge osnovali su Socijalnu zadrugu “Miva – Art” (Misija za Istinske Vrijednosti i Afirmaciju) koja ima za cilj, kroz socijalno poduzetništvo, osigurati održivost udruge i povećati zapošljavanje osoba  s poteškoćama  i pomoći im pri njihovom ulasku na tržište rada kroz razvoj i provođenje aktivnih mjera za zapošljavanje na regionalnoj razini.

Zadruga je osnovana iz nekoliko razloga od kojih ističemo samoodrživost (djelomično samofinanciranje), zapošljavanje osoba s invaliditetom, plasiranje proizvoda na tržište, promoviranje socijalnog poduzetništva koje podrazumijeva socijalnu koheziju i društvenu odgovornost.

SiB.hr
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari