Većina zahtjeva za legalizaciju trebala bi biti riješena u roku dvije godine

Većina zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada trebala bi biti riješena tijekom naredne dvije godine - rečeno je nakon jučer održanog sastanka ministrice Anke Mrak Taritaš sa zamjenikom župana Draganom Vulinom, zamjenikom gradonačelnika Denisom Ambrušem te pročelnicima županijskih i gradskih upravnih odjela.

Većina zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada trebala bi biti riješena tijekom naredne dvije godine – rečeno je nakon jučer održanog sastanka ministrice Anke Mrak Taritaš sa zamjenikom župana Draganom Vulinom, zamjenikom gradonačelnika Denisom Ambrušem te pročelnicima županijskih i gradskih upravnih odjela.

Na području Osječko-baranjske županije pristiglo je 45.000 zahtjeva za legalizaciju, a za područje Grada 12.500 zahtjeva pa se očekuje povećanje broja zaposlenih u nadležnim gradskim i županijskim upravnim odjelima.

Do sada je srušeno blizu 500 objekata, ali radi se isključivo o objektima koji su izgrađeni nakon lipnja 2011. i koji ne mogu ući u postupak legalizacije. U roku od mjesec dana bit će izrađen plan rada za razdoblje do kraja 2015., a ministrica je obećala pomoć lokalnim upravama i samoupravama u postupku rješavanja pristiglih zahtjeva.

Izvor: osijek.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari