U Orahovici održana međunarodna razmjena mladih ‘Free Time on Board’

Agencija lokalne demokracije Osijek je zajedno s međunarodnim partnerima Studio Progetto (Italija), Az emberség erejével Alapítvány (Mađarska), Euroculture en Pays Gentiane (Francuska) i Gönüllü Hareketi (Turska) od 5. do 15. srpnja u odmaralištu Crvenog križa "Merkur" u Orahovici održala međunarodnu razmjenu mladih "Free Time on Board" u sklopu EU programa Mladi na djelu.

U razmjeni je sudjelovalo 30 sudionika i 10 voditelja mladih iz pet spomenutih zemalja u rasponu od 15 do 25 godina s primarnim ciljem istraživanja i raspravljanja o aktivnom korištenju slobodnog vremena, a posebice s ciljem ponovnog otkrivanja društvenih igara i igara na otvorenom kao važnih društvenih i interkulturalnih alata. Razmjena je pružila sudionicima mogućnost upoznavanja drugih kultura i stjecanja novih prijatelja, mogućnost rasprave i učenje o kvalitetnom provođenju slobodnog vremena, interaktivni rad te praktični kreativni rad.

Posljednjeg dana razmjene održala se završna faza seminara uz druženje i igranje društvenih igara izrađenih od sudionika seminara. Događaj je bio otvoren za javnost tako da su u njemu mogli sudjelovati svi građani željni druženja, zabave i stjecanja novih prijateljstava. Događaj je otvoren koncertom novostečenih prijatelja sudionika seminara, mladih pripadnika rusinske nacionalne manjine, nakon kojeg je bilo upriličeno zajedničko druženje i igranje društvenih igara.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari