Udruga ‘Karavana za život’ predala donaciju HGSS-u

Dva ronilačka odijela vrijednosti 15 000 kuna darovana su HGSS-u u Karlovcu.

Riječ je naime o donaciji udruge ‘Karavana za život‘, a koja je rezultat Karavane za život – bikeri na cesti koja je ove godine u Karlovcu okupila 4 500 sudionika. Donaciju su predali predsjednik UKZŽ Mladen Stjepan Vitković i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

Pročelnik karlovačkog HGSS-a Dubravko Butala zahvalio se svim motociklistima koji su dobrovoljne priloge skupili upravo na održanoj 2. Karavani za život – bikeri na cesti, te napomenuo kako će ovakva ronilačka odijela koristiti za spašavanje i radove u vodi.

Karavana za život – bikeri na cesti koja se u Karlovcu ove godine održala 4. svibnja, okupila je motocikliste iz cijele Hrvatske, BIH, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Italije, a s ciljem upozoravanja i slanja poruke ostalim sudionicima u prometu da im ne oduzimaju prednost.

Prva Karava za život održana također u Karlovcu prošle godine u svibnju pribavila je tri seta za medicinsku pomoć koja smo donirali karlovačkoj Općoj bolnici jer su njihovi djelatnici prvi na mjestu nesreće. HGSS-ovci su drugi, pa smo ove godine dobrovoljni prilog iskoristili za pomoć njima.” kaže Mladen Stjepan Vitković i dodaje kako je ovim činom i službeno je završila 2. KARAVANA ZA ŽIVOT “bikeri na cesti”. “Želim svima sretne ceste i sigurne zavoje kao i to da HGSS što manje radi i ima što manje intervencija.” poručuje Mladen Stjepan Vitković.

[blockquote]Iz Udruge Karavana za život podsjećaju na prikupljanje podataka za BHC odnosno bikers help callpomoć bikerima na cesti. Projekt je to UKZŽ financiran isključivo sredstvima osnivača Udruge, njihovim vlastitim radom i uloženim trudom za dobrobit svakog motociklista, motorista i bikera koji se nađe u nevolji sa svojim dvokotačnim ljubimcem. BHC je zamišljen kao kontakt baza podataka, brojeva telefona, imena pojedinaca i/ili klubova, a koji bi u određenom trenutku, ovisno gdje se nalazi motociklist, pripomogli pružanjem smještaja, nalaženjem servisa, prenoćišta, prijevoza motora i sl. Za sada BCH funkcionira na stranicama Udruge www.karavanazazivot.com, a uskoro se planira pustiti u rad aplikacija za mobilne telefone. [/blockquote]

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari