Uskoro biciklistička staza i kroz naselja Antunovac i Ivanovac

Projektom prekogranične suradnje s Mađarskom, Općina Antunovac izgradila je biciklističku stazu kojom se povezala s Osijekom, a označene su i rute koje će spajati grad na Dravi sa susjednim Pečuhom. Uz razvoj mreže biciklističkih ruta, cilj projekta bio je i promoviranje biciklističkog i eko turizma.

Što se sve napravilo od ožujka prošle godine kada je projekt započeo, predstavljeno je jučer u Antunovcu.

Na području Općine Antunovac izgrađeno je 3,9 km biciklističke staze vrijednosti 3,5 milijuna kuna. Sada se radi druga faza te staze, kroz mnaselja Antunovac i Ivanovac (dodatnih 5 kilometara).

Uz izgradnju samih staza jedna od aktivnosti bio je i trening za vodiče biciklističkih tura kojim je osposobljeno 14 osoba.

Projekt “Razvoj biciklističke rute Pečuh-Osijek-Antunovac-Ivanovac” ima veliku ulogu i u promocanju ekološke osvještenosti te značajan turistički potencijal. Označiti će se i dvije “tematske rute”. Prva koja u Antunovcu  vodi do poučne staze posvećene promatranju ptica “Stepskog sokola” u svome prirodnom staništu u poljanama i  druga tematska ruta koja će voditi do povijesne tvrđave iz 13. stoljeća  utvrde”Korogyvar”, okružene s vrijednim prirodnim okolišem i postojećim jezerom. Uz te rute nalazi se i ergela lipicanaca kao zanimljiva destinacija za ljubitelje konja.

Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:

Izvor: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari