U Parku prirode Papuk održan 3. Srednjovjekovni viteški turnir

Proteklog vikenda u Park šumi Jankovac održan je 3. Srednjovjekovni viteški turnir. Organizatorima turnira Redu vitezova Ružice grada, općini Čačinci, Hrvatskim šumama i Parku prirode Papuk vrijeme nije bilo naklonjeno jer je kiša u subotu zadržala vitezove u šatorima, a jankovačke livade posjetili su tek najhrabriji posjetitelji.



Toplo nedjeljno prijepodne privuklo je na Jankovac više od 1.000 posjetitelja iz svih dijelova Slavonije, ali  i šire. Hrabri vitezovi (njih oko 120) dali su sve od sebe da posjetitelji u jednom danu  vide sve što su im planirali predstaviti u dva dana, pa su tako održane čak dvije bitke, od kojih je druga održana na jankovačkom jezeru bila posebno atraktivna. Naime, u sklopu druge bitke dvojicu domaćih kmetova tijekom ribolova napala je zasjeda Turaka. U jurnjavi koja je uslijedila dvojica kmetova su se bježeći pred neprijateljem prevrnuli, završili u jezeru te plivanjem domogli obale i spasili. Nakon toga bitka je nastavljena na livadama.

Tijekom cijelog dana posjetitelji su u bajkovitoj oazi Park šume Jankovac mogli razgledati viteške tabore, sajam starih zanata, ali i sudjelovati u streličarskom turniru.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari