Ministarstvo turizma odobrilo 600 tisuća kuna za izgradnju biciklističke staze Ivanovac – Utvrda Kolođvar

U okviru Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini kojega provodi Ministarstvo turizma i na temelju provedenog natječaja, projekt Općine Antunovac pod nazivom Unapređenje turističke ponude izgradnjom biciklističke staze Ivanovac – Utvrda Kolođvar, odabran je za sufinanciranje. Ministarstvo je odobrilo iznos od 600.000,00 kuna, odnosno 80% investicije, a ostatak sredstava osigurati će Općina Antunovac.

Prijavu projekta na natječaj za Općinu izradila je Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. Sam projekt nastavak je izgradnje biciklističkih staza Općine Antunovac i nadovezuje se na  Cross-Border Bike Project, u sklopu programa Prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, u okviru kojega je izgrađena biciklistička staza dužine 3,9 km.

Predmet financiranja ovog projekta je izgradnja javne cikloturističke infrastrukture, odnosno izgradnja biciklističke staze u Općini Antunovac, kroz naselje Ivanovac od označene biciklističke rute Ergela Lipicanaca Jazbec do Utvrde Kolođvar, oko 1500 m dužine, širine staze predviđene za dvosmjerni promet od 1,60 m.

Svrha financiranja je izvođenje radova na izgradnji infrastrukture, biciklističke staze kroz naselje Ivanovac, stručni nadzor izgradnje biciklističke staze i postavljanje opreme za posjetitelje.

Na samom lokalitetu Utvrde Kolođvar održavaju se turističke manifestacije, a postavljanjem opreme za posjetitelje, nadstrešnice i klupa za odmor te informativne ploča o lokalitetu, pružiti će se dodatni sadržaj za promociju kulturno – povijesne baštine.

Karta biciklističkih ruta:

Izvor: Općina Antunovac

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari