Sezona pečenja rakije je na vrhuncu, ali možda je i posljednja za proizvođače šljivovice

Strahuje se za budućnost domaće šljivovice: moći ćete je sami proizvesti, ali na tržištu je neće biti jer je preskupa.

U Baranji se peku posljednji ovogodišnji kazani s domaćom rakijom. Davorin iz Kneževih vinograda govori, šljivovica ove godine obećava.

“Dobar je bio urod, posebno šljiva, a držeć se principa kojeg se mi držimo, to su tri komponente koje mi promoviramo, to je zdravo voć, čisto posuđe i vrijeme koje se uloži, nadam se da će i ove godine naš proizvod biti vrhunski i da ćemo se imati čim pohvaliti”, izjavio je Davorin Škoflek, proizvođač domaće rakije.

No bez obzira na kvalitetu, problema itekako ima.

Opširnije u prilogu RTL televizije:

https://vijesti.rtl.hr/video/sport/129117/sezona-pecenja-rakije-je-na-vrhuncu-ali-mozda-je-i-posljednja-za-proizvodjace-sljivovice/?autoplay=true&src=sib_hr

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari