Vladin paket pomoći

Umirovljenicima stiže jednokratna naknada, dobit će ju 760 tisuća umirovljenika

Igor Kralj/PIXSELL

Isplate će za većinu biti realizirane u listopadu, dok će umirovljenici koji primaju dio mirovine iz inozemstva naknadu dobiti najkasnije u prosincu

Vlada je najavila novi paket pomoći za umirovljenike s nižim primanjima u kojemu će po deveti put ove godine isplatiti jednokratne naknade za mirovine ispod 840 eura. Cilj je ove mjere pružiti dodatnu financijsku podršku onima s najnižim mirovinama, a procjenjuje se da će pomoći oko 760 tisuća umirovljenika, piše net.hr.

Kome i koliko?

Umirovljenici s mirovinom do 350 eura dobit će 160 eura. Oni koji primaju između 350 i 500 eura dobit će 120 eura. Umirovljenici s mirovinom od 500 do 650 eura primit će 80 eura. Oni čija mirovina iznosi između 650 i 840 eura dobit će 60 eura.

Isplate će za većinu biti realizirane u listopadu, dok će umirovljenici koji primaju dio mirovine iz inozemstva naknadu dobiti najkasnije u prosincu.

Povišica stigla na račune

Istodobno, umirovljenici su jučer primili povišicu mirovine od 7,5 posto, zajedno sa zaostatcima. Iako je povećanje skromno, mnogima je ipak dobrodošla podrška.

“Znam da je danas stigla, ali nisam ju još podigao. Divota, zadovoljni? Kako da ne”, kaže Josip iz Zagreba.

S druge strane, Ljiljana iz Zagreba, s 43 godine staža i visokom školom, naglašava da prima oko 800 eura mirovine, dok Ana iz Zagreba izražava zadovoljstvo.

“Jako sam zadovoljna, ne može biti bolje. Kada gledam svoje prijatelje u svijetu, oo kako smo mi dobro”, tvrdi.

Vlada je najavila da će i dalje nastaviti s intervencijama kako bi umirovljenicima s nižim primanjima olakšala život, posebno u svjetlu rastućih troškova života.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest