Čuvari tradicije

Postanite kadet Počasne garde Hrvatskog sokola Osijek te učvrstite temelje sokolstva

Davor Javorović/PIXSELL

Osnovni su uvjeti prijave na ovogodišnji natječaj starost od 14 do 25 godina te visina od 182 do 197 centimetara

Počasna garda Hrvatskog sokola Osijek objavljuje po 32. puta natječaj za prijem kadeta za postrojbu počasne garde Hrvatskog sokola Osijek koji traje od 1. rujna do 30. listopada.

Počasna garda ili đačka straža potječe još iz davne 1848. godine kada je uspostavljena u Zagrebu te kada su se Hrvatski sveučilištarci pod vodstvom Stjepana Radića i Vladimira Vidrića suprotstavili tadašnjem mađarskom režimu. Inače, sokoli su bili osobna straža banu Josipu Jelačiću.

Kroz samu obuku za kadeta počasne sokolske garde u ovih 21 generaciju, prošlo je preko 800 mladih koji su svojim besprijekornim radom doprinijeli velikom ugledu i poštovanju povijesne udruge Hrvatski sokol Osijek, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu te svojim volonterskim radom očuvali povijesnu baštinu i kulturu u Hrvatskoj.

Osnovni su uvjeti prijave na ovogodišnji natječaj starost od 14 do 25 godina te visina od 182 do 197 centimetara. Stoga se pozivaju svi mladi koji su spremni ustrajati pri promicanju povijesti sokolstva te svojim poštenjem, ustrajnošću i dostojanstvom učvrstiti temelje sokolstva, na to da svojim plemenitim i patriotskim srcem pristupe natječaju.

Sve se detaljne obavijesti mogu dobiti na telefone 031 211 800, 099 658 53 01 i 091 250 02 07 ili osobno u prijemnom uredu udruge (Hrvatske Republike 11, Osijek).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest