pregled radova

Evo u kojoj fazi je izgradnja Koridora Vc i kad ćemo moći preko Bosne autocestom na more

PIXSELL/YouTube

Najviše "šteka" izgradnja koridora u Bosni i Hercegovini gdje je i teren daleko najzahtjevniji

Na konferenciji održanoj u Helsinkiju održanoj 1997. godine definiran je koridor Vc. Prometni je to pravac koji povezuje panonsku nizinu i područje Dunava sa središnjim Jadranom.

Proteže se kroz tri države. Od Budimpešte, preko Osijeka i Sarajeva i završava u Pločama. YouTube kanal “NA Hrvatskim cestama” provjerio je koja je trenutna faza izgradnja kompletnog koridora.

Mađarska je svoj dio koridora u potpunosti završila ove godine, a u Hrvatskoj je ostalo za izgraditi pet kilometara od Belog Manastira do mađarske granice, a ti radovi su u punom jeku i trebali bi biti gotovi sljedeće godine.

Najviše “šteka” izgradnja koridora u Bosni i Hercegovini gdje je i teren daleko najzahtjevniji. Tamo je trenutno izgrađeno tek malo više od trećine dionice. Na pojedinim dionicama je izgradnja je u tijeku, a za neke se tek čeka početak radova.

Rok koji se spominje za završetak svih radova u BiH je 2030. godina, ali to baš i nije realno jer samo za izgradnju Tunela Prenj u dužini od 12 kilometara predviđa se da će trebati šest godina, a status mu je još “u planu”. Tako da je realnije očekivat završetak svih radova početkom 2030-ih.

Opširnije u videu:

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest