Pobjeda nad vatrom

Herojski podvig: Veliki požar kod Trogira gasili i osječki vatrogasci

JVP Grada Osijeka

Prema informacijama Hrvatske vatrogasne zajednice, izgorjelo je oko 20 hektara trave, niskog raslinja i makije, a u gašenju su sudjelovali i kanaderi koji su uspjeli zaustaviti kretanje vatre

U gašenju velikog požara između Seget Vranjice i Medene kraj Trogira koji je izbio jučer sudjelovalo je i šest pripadnika JVP Grada Osijeka. U pitanju su bili voditelj Zlatko Uvanović te Matej Mihalj, Nino Vrbanić, Kristijan Gašpar, David Šafran i Antun Tomašević.

”Riječ je o iznimnoj vatrenoj buktinji koja je bila zahvatila borovu šumu te krenula prema Hotelu Medena i kućama, što već predstavlja prostor pred ulazak u grad. Srećom, požar je stavljen pod kontrolu, a naši su dečki bili među više od stotinu vatrogasaca s gotovo 40 vozila koji su sudjelovali u toj intervenciji”, pojašnjava zamjenik zapovjednika JVP Grada Osijeka, prof. dipl. ing. Boris Banjan.

Prema informacijama Hrvatske vatrogasne zajednice, izgorjelo je oko 20 hektara trave, niskog raslinja i makije, a u gašenju su sudjelovali i kanaderi koji su uspjeli zaustaviti kretanje vatre. Ipak, požar još nije lokaliziran, zbog čega neki smatraju kako je podmetnut, ali Banjan ističe kako su takve vatrene buktinje uobičajene na Jadranu za ovo doba godine.

>> Osječki vatrogasci: Vadili smo konja iz septičke jame, a u danu imamo po 40 intervencija

”Takvi su požari uglavnom uzrokovani ljudskim radnjama poput paljenja roštilja u okviru druženja van grada u šumi. Nije to, stoga, ništa neuobičajeno, no molimo građane koji ljetuju ili odmaraju negdje u prirodi za oprez kako do požara ovakvih razmjera više ne bi dolazilo”, upozorava Banjan.

Dodaje kako će se do kraja ljetne sezone na Jadranu izrotirati 40 osječkih vatrogasaca u tri smjene. Trenutno dežuraju na dislokaciji u Divuljama.

FOTO: JVP Grada Osijeka
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari