Vijesti / Ostalo

odvjetnik za rtl

Nobilo o ubojstvu djevojke u Osijeku i propustu policije: ''Ako nisu zataškavali informacije, onda su užasno komunicirali"

Nobilo o ubojstvu djevojke u Osijeku i propustu policije: ''Ako nisu zataškavali informacije, onda su užasno komunicirali
RTL

RTL je razgovarao smo s odvjetnikom o slučaju ubojstva mlade studentice u Osijeku. Sve informacije koje su curile o njezinoj smrti prekinuo je DORH kada je osumnjičio policajca, s kojim se viđala, za ubojstvo. Policija se brani da, unatoč što je dva dana davala različite informacije, nije bilo zataškavanja

Ako su svi sve znali zašto je onda došlo do prekvalifikacije u samo nekoliko sati?

"Često u postupcima svaka strana zauzme jedan stav, tako da ovo nije neobična situacija. Ono što je ovdje neobično je da je u kratkom vremenu došlo do serije dezinformacija iz policije. Prvo je iz policije izašla informacija da se radi o samoubojstvu, nakon toga da je pištolj usmrtio djevojku pa da se radi o ubojstvu iz nehaja i sad smo iz Državnog odvjetništva dobili informaciju da se radi o kvalificiranom ubojstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Previše je informacija i dezinformacija. Moramo i uzeti u obzir da se radi o policijskom djelatniku čime je ovaj slučaj još pod većim okom javnosti. Ako nisu zataškavali informacije, onda su užasno pogrešno komunicirali", komentirao je slučaj u Osijeku odvjetnik Ante Nobilo.

Postoji informacija da sam policajac nije odmah zvao službenike, već se priča o dva sata u kojima je zvao neke druge ljude i premiještao stvari po stanu. Je li to još jedno kazneno djelo?

Nitko nije dužan sebe optuživati, ali te činjenice su trebale biti indikatori da se ne prihvate njegove teze o cijelom slučaju.

Moraju li oni u svemu tome poruke koje je izmijenjivao sa žrtvom uzeti u obzir jer one pokazuju da je netko tko je bio primljen u policiju imao opsano ponašanje?

mup zgrada
priopćenje PU osječko-baranjske Osječka policija odgovorila na prozivanja javnosti o zataškavanju smrti Mihaele

Te poruke su vrlo značajne. Ključno je pitanje u kakvom je psihičkom stanju bio muškarac i MUP treba preispitati svje procedure kod prijava nivih djelatnika u policiju, mora preispitati medicinske testove koji proizlaze i pri ovom bi se kazneno postupku trebalo obaviti psihijatrijsko vještaćenje.

Glavno je pitanje sada je li policija pogriješila prilikom prijama ovog policajca. Moguće je i da to nije jedini slučaj, ako im procedure prijama nisu dovoljno kvalitetne. Policajci nose oružje 24 sata, rade u stresnim uvjetima i kontroel njih bi trebale biti puno.

POGLEDAJTE VIDEO: Policija o smrti djevojke (21) u Osijeku koja je upucana policijskim pištoljem


Izdvojeno

Reci što misliš!