Vijesti / Ostalo

Prihvatljivije cijene

Na moru kuglica sladoleda i do četiri eura, a evo kako je kod nas

Na moru kuglica sladoleda i do četiri eura, a evo kako je kod nas
Marko Lukunić/PIXSELL

Na području Slavonije i Baranje cijene su sladoleda mnogo pristupačnije, iako su i u našim slastičarnicama prisutna određena poskupljenja

Stižu topliji dani i poslastica je za kojom ljudi često posežu kako bi se osvježili upravo sladoled. Međutim, mnogi se pitaju koliko mu kuglica košta nakon inflacije i uvođenja eura. Dok je prije uglavnom koštala dobrih starih pet kuna, sada je za kuglicu sladoleda nerijetko potrebno izdvojiti i do nekoliko eura, barem kada je riječ o Hrvatskoj.

Sudeći prema informacijama koje su otkrili čitatelji na Facebooku za Danas.hr, najskuplji je sladoled u Dubrovniku, pa mu kuglica tako košta – četiri eura. Drugo je mjesto zauzeo Krk s tri i pol eura, a oko tri eura iznosi cijena kuglice sladoleda u Zadru. U Splitu je i Rovinju za nju potrebno izdvojiti dva i pol, a u Omišu 1,30 eura. Najjeftinije su cijene kuglice sladoleda u Pitomači i Varaždinu – jedan euro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S druge strane, na području Slavonije i Baranje cijene su sladoleda mnogo pristupačnije, iako su i u našim slastičarnicama prisutna određena poskupljenja. Tako je u Osijeku za kuglicu sladoleda potrebno izdvojiti od 1,20 do 1,40 euro, ovisno o kojoj je slastičarnici riječ. Primjerice, u jednoj od najpoznatijih osječkih slastičarnica Petar Pan kuglica sladoleda košta 1,20 eura, dok je prije koštala osam kuna. Tko uz nju želi i slatki kornet, treba izdvojiti još 40 centi.

FOTO: Mirela Belaj/SiB.hr

Gold by Waldinger i Slastičarnica Promenada u sklopu Hotela Osijek drže cijenu od 1,40 eura po kuglici, s time da će ju Promenada uskoro podići za 10 centi zbog uvođenja novih okusa. U Waldingeru je za slatki kornet također potrebno izdvojiti 40 centi, a nije poznato hoće li se tamo cijene sladoleda još povisivati. Kuća sladoleda Amarena na Promenadi kuglicu sladoleda pak naplaćuje 1,30, slatki kornet 0,30, a čašu za sladoled 0,10 eura. 1,30 eura platit ćete i kuglicu u Slastičarnici Vanilla na Bosutskom.

Cijene se sladoleda slično kreću i u susjednom Đakovu. Tako Caffe bar Korzo, Caffe bar Click, Caffe bar Dora i Caffe bar Kino drže cijenu kuglice sladoleda u iznosu od 1,20 eura, dok je najjeftinija cijena sladoleda u Caffe baru Slatkica – jedan euro. Također, u nijednom od navedenih objekata cijene više neće rasti.

FOTO: Mirela Belaj/SiB.hr

Ista je cijena kuglice sladoleda i u Galeriji No. 1 u Belom Manastiru, iako u njoj slatki kornet košta 50 centi. Međutim, ni oni više neće povisivati cijene sladoleda – štoviše, čak su ih i snizili jer je prije kuglica sladoleda tamo koštala i do devet kuna.

Ipak, relativno visoke cijene sladoleda i dalje imaju slastičarnice u Novoj Gradiški i u Slavonskom Brodu. Dok je u Novoj Gradiški tako za kuglicu sladoleda potrebno izdvojiti od jednog do jednog i pol eura, u Slavonskom se Brodu njezina cijena, prema riječima naših čitatelja, popela čak i do dva eura.


Izdvojeno

Reci što misliš!