Vijesti / Ostalo

veliki odmor za utakmicu

Fuchs najavio da će se utakmice reprezentacije na Svjetskom prvenstvu gledati i u školama

Fuchs najavio da će se utakmice reprezentacije na Svjetskom prvenstvu gledati i u školama
Duško Jaramaz/PIXSELL

Gordan Jandroković najavio da ni saborski zastupnici neće morati biti u sabornici za vrijeme utakmica, a Fuchs najavio gledanje SP-a i u školama

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u četvrtak je rekao kako je u srijedu planirana rasprava o prijedlogu proračuna za 2023. te da će se tog dana napraviti stanka od 11 do 13 sati zbog održavanja nogometne utakmice između Hrvatske i Maroka.

Zbog toga su neki zastupnici negodovali, a Jandroković im je poručio da onda u to vrijeme rade nešto drugo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Znam da velika većina zastupnika i zastupnica gleda nogomet pa je bolje tako nego da bude prazna sabornica. Započet ćemo normalno s radom u 9:30 i onda ćemo napraviti stanku u 11 do 13 jer je u to vrijeme nogometna utakmica Hrvatska- Maroko", rekao je Jandroković. No, neće utakmicu gledati samo zastupnici, to će moći i učenici.

To je za RTL potvrdio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Ministar je napomenuo da će se propušteno gradivo zbog gledanja utakmice morati nadoknaditi.

Informaciju je na Facebooku komentirala bivša ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

“Čitam i ne vjerujem da je ministar rekao da će djeca u školama gledati nogometne utakmice Svjetskog prvenstva u Kataru. Nadam se da je izjava izvađena iz konteksta. Na stranu činjenica da to ministar ne može samo tako odlučiti, osobito bez suglasnosti roditelja i plana nadoknade sati nastave.

 

Naime, nije jasno koji odgojni i obrazovni ishodi se ostvaruju gledanjem utakmica, a niti je li uopće ijedna škola dostavila takav nerazumni zahtjev nadležnom ministarstvu.

Ovo Svjetsko prvenstvo prate brojne kontroverze od samog dobivanja domaćinstva pa do surovog odnosa prema radnicima koji su radili na izgradnji stadiona. Poginule su i povrijeđene na tisuće potplaćenih stranih radnika te bismo trebali razmisliti o bojkotu Svjetskog prvenstva u Kataru i njegovih sponzora, a ne o preporuci gledanja.

O tome bismo trebali govoriti učenicima jer je to moralna i etička dilema, koja može naći svoje mjesto u kurikulumu npr. Međupredmetne teme Građanskog odgoja i obrazovanja”, poručila je Divjak.


Izdvojeno

Reci što misliš!