Vijesti / Ostalo

cijene stanova i dalje će rasti

Danas završavaju prijave za APN: Nikad više prijava, evo tko ima prednost

Prijašnjih godina nije se dogodilo da netko subvenciju nije dobilo, ali ove poručuju - ne mogu garantirati da će tako biti i sada

Danas (petak, 22.4.) završava još jedan krug prijava za APN. Nikad više prijavljenih, gotovo pet tisuća no pitanje je hoće li subvenciju dobiti svi. Potražnja raste, a na ruku kupcima ne ide ni rast cijena stambenih kvadrata usko povezan s davanjem subvencija.

Stanova je malo, kupaca puno. Već godinama pred APN potražnja za stanovima divlja, a divljaju i cijene kvadrata. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Prije godinu dana za cijenu dvosobnog stana, danas možete kupiti jednosoban stan. U Zagrebu prosječna cijena kvadrata je 2300 eura, u Rijeci 1900, u Splitu 3000, a u Osijeku 1050 po kvadratu", kazao je za RTL televiziju Luka Prica, vlasnik agencije za nekretnine. 

Manje od 24 sata ostalo je do zatvaranja prijava za APN. Zaprimljeno je rekordnih 4870 zahtjeva, a sredstva su ograničena, osigurano je 50 milijuna kuna.  

Prednost imaju oni koji su zahtjev prije i predali

"Svi oni korisnici koji su predali zahtjeve na vrijeme i do tog broja 4100 ukoliko su potpuni, bit će obrađeni i u skladu s tim odobreni", kazao je Goran Golenić, pomoćnik direktora APN-a. 

Prijašnjih godina nije se dogodilo da netko subvenciju nije dobilo, ali poručuju - ne mogu garantirati da će tako biti i sada. Prednost imaju oni koji su zahtjev prije i predali. U ovom krugu do sada su odobrena 2462 zahtjeva. 

"Kad se sredstva utroše obavijesti ćemo nadležna tijela i u skladu s tim donijeti odluke o daljnjim postupcima", tvrdi Golenić. 

Bolji dani kada je riječ o jeftinijim kvadratima, čini se, nisu na vidiku. 

"Ulazimo u Eurozonu, najavljena je inflacija, imamo porast cijena materijala i radne snage - ne možemo očekivati drastičan pad cijena", tvrdi Prica.

Pa će i novi krug APN-a najavljen za dogodine, mnogima dobro doći.


Izdvojeno

Reci što misliš!