Vijesti / Ostalo

najbolja poduzetnička ideja

Mladi poduzetnik: Luka Soldo uz studiranje pokrenuo i vlastiti posao

Mladi poduzetnik: Luka Soldo uz studiranje pokrenuo i vlastiti posao
Obz.hr

Herbie je proglašen najboljom poduzetničkom idejom za 2021. godini u Republici Hrvatskoj i nagrađen s 25.000 eura

Župan Ivan Anušić primio je i pohvalio napore i trud mladog poduzetnika u četvrtak, 14. travnja 2022. godine Luke Solde, 22-godišnjeg studenta, koji je s ciljem širenja svijesti o zdravstvenom učinku biljnih čajeva, uz pomoć obitelji i prijatelja osnovao tvrtku Herbie.

Mladi poduzetnik se uz pomoć vlastoručno kreiranih biljnih mješavina odrekao cigareta te je svima preporučio korištenje biljaka u obliku čaja pri čemu one svojim značajnim učinkom pročišćuju pluća, umiruju organizam pa i jačaju imunitet i tako pomažu smanjenju nikotinske ovisnosti.

Proces izrade prirodnih mješavina odvija se potpuno ručno u Podolju, a Luka i njegova obitelj posebnu pažnju posvećuje skladištenju i pakiranju samih biljaka, koje ne sadrže nikotin, pesticide ili bilo koje druge štetne aditive.

"Luka je na početku svoje poslovne i poduzetničke karijere, ali je već pokazao silan talent i trud. Vrlo je rano započeo s hvalevrijednim projektom koji je dobio nagradu za najbolju poduzetničku ideju u Hrvatskoj te se pokazao kao projekt od koristi za cijelu zajednicu, od kojeg će moći živjeti i njegova obitelj, ali i potencijalni zaposlenici. Namjera mi je bila upoznati ga, čuti njegova razmišljanja i dati mu do znanja da je Osječko-baranjska županija na raspolaganju njemu i sličnim mladim ljudima u realizaciji njihovih snova i projekata. Poduzetništvo, obrtništvo i inovacije su uvijek u našem fokusu jer samo uz iskorištavanje vlastitih resursa možemo izgraditi snažno gospodarstvo", naglasio je župan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mladi poduzetnik zahvalio se županu Anušiću na velikoj podršci.

"Zahvaljujem se županu i Osječko-baranjskoj županiji na iskazanoj volji da pomogne meni, ali i ostalim mladim poduzetnicima u realizaciji osmišljenih projekata. To je dodatan razlog za ostanak u županiji, odnosno Hrvatskoj. Ideja koju sam pokrenuo nastala je jer sam htio pomoći sebi, ali i drugima, s obzirom da sam bio ovisnik o cigaretama, a želio sam prestati s pušenjem.

Započeli smo s proizvodnjom biljne mješavine bez nikotina, odnosno čaja kojim i dalje želimo ljudima pružiti mogućnost korištenja biljaka za opuštanje, dajući im pri tome poruku da je želja za opuštanjem i smirivanjem potpuno normalna, ali na jedan drugačiji način. Do sada smo dobili nekoliko nagrada koje nam daju vjetar u leđa, a želja nam je proširiti poslovanje i izvan Hrvatske te zapošljavati ljude iz naše županije. U godinu dana smo uspjeli osvojiti nagradu za najbolju poduzetničku ideju, proširiti se u svih pet najvećih gradova u Hrvatskoj i otići na sajam izvan zemlje, u Barcelonu. Sada nam je cilj nastupiti na drugim tržištima, prije svega u Sloveniji te postati dostupni i u manjim gradovima u Hrvatskoj gdje također bilježimo interes kupaca.

Ipak, najvažnije što smo uspjeli postići je pet ljudi koji su prestali s pušenjem. Što se tiče sastojaka koje koristimo, riječ je o 13 biljaka, a glavni sastojak je divizma, odnosno divlji duhan te niz biljaka za okus, poput medvjetke, maline, kupine i ružinih latica. Najteže je bilo dobiti prave okuse, a sada tri godine nakon isprobavanja recepata i okusa, stvarno znamo pogoditi prave", rekao je Soldo.

Osim toga, valja naglasiti kako je Herbie proglašen najboljom poduzetničkom idejom za 2021. godini u Republici Hrvatskoj i nagrađen s 25.000 eura na međunarodnom natječaju programa Crown, Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije Simora. U projektu je sudjelovalo ukupno 300 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore.


Izdvojeno

Reci što misliš!