Vijesti / Ostalo

horor u rijeci

Ovo je osumnjičeni ubojica iz Rijeke: Pjevao je na osječkom Trgu Ante Starčevića i bio golman u nogometnom klubu iz Livane

Ovo je osumnjičeni ubojica iz Rijeke: Pjevao je na osječkom Trgu Ante Starčevića i bio golman u nogometnom klubu iz Livane
Dubravka Petrić/PIXSELL

Za ubojstvo u centru Rijeke osumnjičen je Roman Brnada, potvrdila je to za Jutarnji list njegova supruga

Hrvatsku javnost šokirala je vijest o nedjeljnom ubojstvu koje se dogodilo u središtu Rijeke. Brzo se proširila vijest da je muškarac usmrtio žensku osobu u ugostiteljskom objektu "Pin" na Pavlinskom trgu. Ženu je počeo tući, a na kraju ju je i ubio.

Kako doznaje Jutarnji list, za ovo je ubojstvo osumnjičen Roman Brnada koji je ubrzo nakon nemilog čina uhićen. Tu je vijest za spomenuti list potvrdila njegova supruga, violinistica Iulia Josephine Bianca Kolompar. Riječki kriminalisti su joj jučer pretresali stan, a danas je na dodatni razgovori kako bi pokušali otkriti eventualne motive ovog groznog čina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svjedoci ovog groznog čina govorili su za Novi list.

"Znam ubojicu. Dolazio je ovdje, ali nam je i stalno ordinirao po Korzu. Nije pjevao, već urlao. Znao je odjednom imati svakakve ispade. Nije mi jasno što je radio s tom starijom ženom u društvu. Grozno je to što se dogodilo. Poznajem i ovu gospođu Vesnu koja je sve to vidjela i dobro je da je uspjela pobjeći, jer je mogao i nju napasti. Tko zna kako je moglo sve to završiti", rekao je gost kafića za Novi list.

"I konobar i jedan gost su skočili kad ju je uhvatio za vrat, ali je on jednostavno bio prejak. Pokušali su ga spriječiti, ali, koliko sam mogla vidjeti, jednog od njih je ogrebao po ruci i ozlijedio ga. I danas mi nije jasno što je njemu bilo. Što mu je to u trenutku došlo? Dan ranije su najnormalnije sjedili na terasi, da bi sljedećeg dana tako poput životinje skočio na jednu ženu", rekla je svjedokinja za Novi list.

pin
67-godišnja slavonka Žena ubijena u nedjelju u Rijeci je iz Slavonije

Poznat i Osječanima

Brnada je ulični pjevač, do prije nekoliko godina radno mjesto bilo mu je osječki Trg Ante Starčevića gdje je svakodnevno ispred Name pjevao i svirao slučajnim prolaznicima. 

Svoju uličnu pjevačku karijeru započeo je u Beču.

"Imali smo međunarodnu prijateljsku utakmicu. Stavio sam na pločnik futrolu od naočala i zapjevao. I nije bilo loše, no nisam to napravio zbog zarade. Sve što sam dobio podijelio sam beskućnicima. Oko mene su se okupili dečki iz kluba, tražili su da im pjevam Halida Bešlića pa smo se svi dobro i zabavili", rekao je tada Brnada za 24 sata. Po povratku u Osijek shvatio je da je to dobar način za popuniti kućni budžet.

A nedavno je nastupao u jednom našem talent showu te se tamo posvađao sa žirijem nakon svog nastupa.

Bavio se i nogometom, bio je golman NK Tomislav iz Livane i trener vratara, a tvrdio je i kako su ga zvali i  Osijek, Dinamo, ali i Newcastle.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

"Nakon jedne utakmice prišao mi je gospodin pitavši me bih li išao u inozemstvo, u Englesku. Gladao sam ga začuđeno, a on mi je rekao da je riječ o Newcastleu te da je on tamo trener golmana i juniora. Govorio mi je da bih branio u drugoj ili trećoj ligi, ali da je novac dobar. Moja supruga nije željela da idemo", rekao je Roman za 24 sata.

Oglasila se i policija

Službenim priopćenjem danas se oglasila i PU primorsko-goranska:

"“Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 36-godišnjak 6. veljače u jednom od ugostiteljskih objekata na Pavlinskom trgu u Rijeci najprije verbalno sukobio sa 67-godišnjom hrvatskom državljankom, a potom je fizički napao te joj zadao više udaraca u predjelu glave i tijela i potom pobjegao. Dolaskom na mjesto događaja djelatnici hitne medicinske pomoći poduzeli su mjere iz svoje nadležnost, nakon čega je konstatirana smrt ženske osobe.

Nadalje, oko 15,50 sati policija je zaprimila dojavu građana da je na području Belvedera u Rijeci viđena muška osobe bez odjeće, ali po dolasku na mjesto događaja policija nije zatekla opisanu osobu.

U nastavku intenzivnog traganja za osobom koja je pobjegla s Pavlinskog trga, utvrđeno je da postoji poveznica između ova dva događaja te je osumnjičeni 36-godišnjak uhićen oko 18 sati i priveden na kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđena sumnja u počinjenje navedenog kaznenog djela”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Tijekom sutrašnjeg dana nad tijelom preminule 67-godišnje hrvatske državljanke bit će obavljena obdukcija u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku KBC-a Rijeka, radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Osumnjičeni 36-godišnjak će uz kaznenu prijavu tijekom današnjeg dana biti doveden pritvorskom nadzorniku."


Izdvojeno

Reci što misliš!