Vijesti / Ostalo

Prvi za Hrvatsku 2021

Osječka vojnikinja među najspremnijima u državi

Osječka vojnikinja među najspremnijima u državi
OSRH

Svatko je dao je svoj maksimum, a na kraju su slavili najspremniji

Pobjedničkom ceremonijom na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ na Slunju zatvoreno je deveto po redu natjecanje „Memorijal bojnik Davor Jović – Prvi za Hrvatsku 2021“.

Zapovjednik Zapovjedništva za obuku i doktrinu i zapovjednik natjecanja, brigadni general Željko Ljubas, prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec i prvi dočasnik Središta za obuku pješaštva i oklopništva ZOD-a, voditelj natjecanja, časnički namjesnik Zdenko Karasek uručili su domaćim i stranim natjecateljima potvrdnice o sudjelovanju, a najboljim natjecateljima, pobjednicima u tri kategorije uručene su plakete i nagrade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja u kategoriji pripadnika Oružanih snaga RH i MUP-a, ujedno i najspremniji pripadnik Oružanih snaga RH je satnik Ivan Gerenčir, pripadnik Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske. Drugoplasirani natjecatelj je pobjednik prethodnog natjecanja održanog 2019. godine na Udbini, skupnik Nikola Knežević, pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga, a njegov kolega iz postrojbe skupnik Ante Kalaica stigao je na cilj kao trećeplasirani.

U kategoriji pripadnica Oružanih snaga RH i MUP-a pobijedila je Antonija Radeljić, pripadnica MUP-a, drugoplasirana je osječka poručnica Donna Vadlja, pripadnica bojne NBKO Hrvatske kopnene vojske, a treća je na cilj stigla narednica Maja Tominac, pripadnica Zapovjedništva specijalnih snaga.

U kategoriji stranih natjecatelja iz partnerskih i savezničkih zemalja pobjedu je odnio pripadnik Kosovskih sigurnosnih snaga skupnik Sokol Ahmeti, drugo mjesto osvojio je desetnik Ylber Mala, pripadnik Oružanih snaga Republike Albanije, a trećeplasirani je bio vojnik Petar Avramski, pripadnik Oružanih snaga Sjeverne Makedonije.

Prije proglašenja natjecanja zatvorenim, brigadni general Ljubas obratio se natjecateljima riječima: „Tijekom kvalifikacija i natjecanja imali ste priliku kao pojedinci u ovom časnom natjecanju pokazati svoje vještine i sposobnosti te odmjeriti snage s vama ravnima. Svatko od vas dao je svoj maksimum i na tome vam čestitam. Vi ste primjer i uzor vojnika i policajca u vašim vojnim i policijskim postrojbama.“

Natjecateljima se obratio i prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec i pozvao ih, da i nadalje ostanu tako spremni, motivirani i ustrajni. “Vi ste primjer istinskih vrijednosti hrvatskog vojnika i hrvatskog policajca, pravi primjer riječi bojnika Davora Jovića po kojem ovo natjecanje nosi ime, a koji se ranjen vratio na bojišnicu riječima, Tko bi mene zaustavio dok se Hrvatska ne oslobodi.“


Izdvojeno

Reci što misliš!