Osječki inovator izradio kolica za psa iz azila

Nakon što je u Glasu Slavonije čitao kako u Azilu za napuštene pse u Nemetinu nisu rijetki psi kojima su, zbog ozljeda, potrebna kolica, osječki inovator Davor Kezić odlučio je napraviti kolica za jednog od unesrećenih stanovnika Azila.

Nakon što je u Glasu Slavonije čitao kako u Azilu za napuštene pse u Nemetinu nisu rijetki psi kojima su, zbog ozljeda, potrebna kolica, osječki inovator Davor Kezić odlučio je napraviti kolica za jednog od unesrećenih stanovnika Azila.

Iako nema iskustva u izradi takve vrste pomagala, suradnja je s volonterima udruge Pobjede koji vode Azil dogovorena, a psić Martin brzo je dobio svoja kolica na koja se trenutno privikava.

“Kako se radi o malenom psu, morao sam paziti i da kolica budu vrlo lagana, a istovremeno čvrsta i pouzdana. Tako sam odlučio koristiti PVC cijevi. Psić je kolica već probao, a trenutno ga njegov privremeni udomitelj pokušava naviknuti na kretanje pomoću kolica za stražnje noge. Inače sam veliki ljubitelj životinja i jednostavno želim pomoći koliko god mogu, a kako se cijelog života bavim tehnikom i imam radionicu, bilo je logično da ponudim pomoć”, objašnjava Kezić.

Nakon prvih kolica za malenog Martina, Kezić trenutno izrađuje još jedna, nešto veća kolica za psa u okolici Splita. Naime, nakon što se u krugovima ljubitelja životinja pročulo kako je Osječanin već izradio jedna kolica, stigao je i poziv s mora.

“Nova kolica su za većeg i jačeg psa pa moraju biti čvršća. Za sada radim kolica kao donaciju, a pokaže li se neka veća potreba, dogovorit ćemo se oko cijene kako bih pokrio svoje troškove i nabavu materijala”, objašnjava Kezić.

Pansioni za mačke

Inače, ovaj pasionirani majstor i inovator kaže kako se brine i o dobrobiti mačaka, kojima u susjedstvu postavlja “pansione za mačke”. Radi se o njegovom izumu koji mačkama nudi sklonište u hladnim zimskim mjesecima. Tako se uz Kezićevu zgradu na Vijencu Gorana Zobundžije nalazi jedan takav “pansion” koji izgleda kao prikolica za bicikl, a u susjedstvu ih ima još tri.

“Napravio sam i jedan s grijanjem na struju kako bi se mačke mogle nekamo skloniti od zime. Jedino, imam problema sa susjedima, koji ne razumiju moju želju da pomognem životinjama”, kaže Kezić.

Tekst: I.Sekol (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari