VIDEO: Zeleni četvrtak u znaku crvene maline

'Prvih ljetnih dana rubovi šuma i šumaraka diskretno se zarumene crvenim sočnim kapljicama maline. Krhka i nježna ona je ipak kraljica, postojana u svojoj moći – možete ju zatočiti u led, možete ju skuhati, osušiti, cijediti – što god, ona će sačuvati svoj sjaj i blago!'.

‘Prvih ljetnih dana rubovi šuma i šumaraka diskretno se zarumene crvenim sočnim kapljicama maline. Krhka i nježna ona je ipak kraljica, postojana u svojoj moći – možete ju zatočiti u led, možete ju skuhati, osušiti, cijediti – što god, ona će sačuvati svoj sjaj i blago!’.

Tako su pjesnički Tržnice Osijek najavile prošli Zeleni četvrtak koji je bio u znaku – maline!

Maline je na Zelenom četvrtku na glavnoj osječkoj tržnici ponudilo Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ante Barića iz Orahovice. Poznati je to proizvođač bobičastog i jagodičastog voća koje ponudu glavne osječke tržnice svakoga dana obogaćuje i svojim proizvodima. Obiteljsko je to poljoprivredno gospodarstvo na kojemu radi cijela obitelj i tu je tajna uspjeha.

O malini

Malina je bogata antioksidansima, djeluju protiv bakterija i gljivica. Odlična je u prevenciji nastanka tumora, koristi se za ublažavnje reumatičnih bolova, smiruje želudac, a preporučuju ju i protiv bronhitisa i bolesti jetre. Poboljšava rad crijeva, regulira šećer i kolesterol u krvi. Posebno je bogata vitaminom C.

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari