Predstavljen projekt ‘Zeleni katastar Grada Osijeka’

Javnosti je predstavljen projekt GIS zelenih površina grada Osijeka ili skraćeno Zeleni katastar.

Javnosti je predstavljen projekt GIS zelenih površina grada Osijeka ili skraćeno Zeleni katastar.

Grad Osijek projekt razvija već nekoliko godina, s tim da je 2010. godine Zavod za informatiku Osijek napravio programsku osnovu, 2011. godine napravljena je geodetska podloga za prvih 200 ha (površine u centru grada), informatički je sustav testiran na terenu, šumari su unijeli atribute za stabla na tih prvih 200 ha te su ažurirani podaci s terena koji su predstavljeni javnosti. Svaki se građanin može uključiti u sistematsko vođenje brige o zelenilu, budući da je Zeleni katastar javno dostupan na službenim internet stranicama Grada Osijeka (e-servisi).

Projekt se i dalje razvija, tako je ove godine izrađena geodetska podloga za idućih 200 ha, a trenutno će se putem natječaja izabrati najbolji izvođač šumarskog dijela realizacije sljedeće faze projekta. Provođenje projekta podijeljeno je u sedam faza, na koje su podijeljene zelene površine grada.

Riječ je o sistematizaciji u gospodarenju i upravljanju prostora, o brizi o svakom stablu, grmu, zelenoj povšini ili klupi za odmor” istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo te pozvao građane da se uključe u praćenje podataka Zelenog katastra, ali i u završne pripreme za dolazak međunarodnog žirija za nagradu “Zlatni cvijet Europe 2012.”.

http://zelenikatastar.osijek.hr

osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari