VIDEO: Europska komisija zadovoljana viđenim – Osijek želi Zlatni cvijet!

Članovi ocjenjivačke Komisije Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz  obišli su Osijek, u sklopu natjecanja za nagradu "Zlatni cvijet Europe".

Članovi ocjenjivačke Komisije Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz   obišli su Osijek, u sklopu natjecanja za nagradu “Zlatni cvijet Europe”. Osijek je prvi od 11  europskih gradova i naselja koje je posjetila  ova komisija.  

Neki su prvi puta čuli što se ovdje odvijalo prije dvadeset godina i stoga je ova nominacija grada na Dravi tim veća. Na sastanku s gradonačelnikom Krešimirom Bubalom i članovima gradske uprave Komisiji je  predstavljena povijest Osijeka, gradska kulturna i prirodna baština te neki od gradskih projekata, poput obnove gradskih trgova i parkova, izgradnje poslovnih zona i biciklističkih staza te sudjelovanje grada u brojnim projektima, sufinanciranim sredstvima Europske unije.

Jedanaest predstavnika Europskih zemalja, uglavnom arhitekti i stručnjaci za krajobraz posjetili su eko vrtić, reciklažno dvorište, staru jezgru Osijeka ali i Centar za  odgoj i obrazovanje  djece i odraslih  s posebnim potrebama Ivan Štark . Taj je pak Centar  nominiran za nagradu dr.Lucije Cikeš, kojom se promiče odnos spram osoba s posebnim potrebama i njihovo uključivanje u svakodnevni život zajednice. 

[span class=camera]GALERIJA: Komisija za Zlatni cvijet posjetila Osijek[/span]

Članovi su komisije zadovoljni viđenim, a nominacija i moguća nagrada dodatno obvezuju, jer  se nagrada može oduzeti u koliko se građani i gradska uprava ne budu pridržavali  zadanih  standarda. Koliko se uspjelo , znat će se polovicom rujna na  objavi dobitnika nagrade u Nizozemskoj.

 Lipa Flashmob u Tvrđi

Tekst: Radio Osijek

Foto: SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari