VIDEO: BIOS – Nova hala za 228 novih radnih mjesta

Poduzetnički inkubator BIOS u Osijeku posljednjih godina bilježi velike uspjehe u stvaranju konkurentnih i uspješnih tvrtki, a lista čekanja za ulazak u inkubator zbog ograničenosti prostora je poduža.

Poduzetnički inkubator BIOS u Osijeku posljednjih godina bilježi velike uspjehe u stvaranju konkurentnih i uspješnih tvrtki, a lista čekanja za ulazak u inkubator zbog ograničenosti prostora je poduža. To bi se trebalo promijeniti iduće godine kada će BIOS dobiti novu halu, za koju je danas položen i kamen temeljac.


Dvadeset i osam mladih tvrtki koje zapošljavaju oko 150 osoba danas nazivaju poduzetnički inkubator svojim domom. Kako postaju spremne za izlazak na tržište njihovo mjesto zauzimaju druge, no prostora nikada dovoljno. U novoj će se hali stoga otvoriti mjesta za čak 50 novih tvrtki i 228 novih zaposlenih.

Ukupna vrijednost projekta je sedam milijuna i sedamsto tisuća kuna bez PDV-a, od čega je Grad Osijek zajedno s BIOS-om izdvojio tri milijuna. Gradonačelnik Krešimir Bubalo naglasio je kako je BIOS tek prvi korak za mlade tvrtke, a idući će biti odlazak u gospodarske zone Tenje i Nemetin.

Kamen temeljac za novu halu BIOS-a položio je povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku Johannes Hahn koji je pohvalio do sada ostvarene projekte iz fondova EU te naglasio kako će ulaskom u EU Hrvatskoj na raspolaganju biti još više novca.

JOHANNES HAHN – povjerenik Europske komisije za regionalnu politiku
“Ovdje sam kako bi promovirao Dunavsku strategiju, a dio te strategije je i jačanje mreže malih i srednjih tvrtki kako bi doprinijele gospodarstvu, stvarale nova radna mjesta te očuvale postojeća. Ovo što sam vidio ovdje je izvrstan primjer kako bi to trebalo izgledati u budućnosti”

Rok za dovršetak radova na izgradnji nove hale BIOS-a je svibanj iduće godine.

[blockquote]U sklopu programa IPA, komponenta IIIC, shema bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu – operativni program regionalne konkurentnosti, Poduzetničkom inkubatoru BIOS d.o.o. odobren je projekt izgradnje modularne hale, ukupne vrijednosti 1.391.050,62 eura. Odobrena bespovratna financijska sredstva Europske unije za ovaj projekt iznose 999.887,19 eura. Ostatak iznosa financirat će Grad Osijek, koji sufinancira 25,07 % ukupne vrijednosti projekta, odnosno 348.736,39 eura te Poduzetnički inkubator BIOS sa 42.427,04 eura.[/blockquote]

VIDEO:

TEKST: STV



Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari