Pauk se vraća, Dimnjak ostaje

U nezavidnoj se poziciji našao Osijek kada je u pitanju obavljanje poslova službe pauka. Danas je ta situacija i riješena.

U nezavidnoj se poziciji našao Osijek kada je u pitanju obavljanje poslova službe pauka. Danas je ta situacija i riješena.

Nakon što je tvrtka Lozić odustala od obavljanja tih poslova, Grad Osijek raspisao je natječaj na koji se javila tvrtka Pauk Osijek sa sjedištem u Gundulićevoj ulici u Osijeku. Ponuditelj se obvezao da će u proračun grada uplaćivati 11% od svih fakturiranih usluga. Gradsko vijeće takovu ponudu je danas i prihvatilo. To je manje od onoga čemu su se u Gradu nadali jer je dosadašnji koncesionar uplaćivao čak 25% svoje dobiti.

Ugovor je potpisan na 10 godina, a kada će se točno pauk vratiti na ulice još nije poznato.Ipak, očekuje se kako će to biti uskoro odnosno odmah nakon potpisa ugovora s koncesionarom.

Gradsko vijeće prihvatilo je i izvještaj koncesionara za obavljanje dimnjačarskih aktivnosti, tvrtke Pau Koncesionar je u cjelokupno razdoblju korektno i stručno obavljao povjerenu djelatnost, a Grad Osijek nije primio niti jedan prigovor građana, pravnih osoba, nadležnih inspekcijskih službi i Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka na kvalitetu rada i pravovremenost obavljanja djelatnosti. Dimnjak uplatio u proračun grada 100 tisuća kuna za proteklu godinu.

Tekst: SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari