Osijek po uzoru na europske gradove uvodi kamere na opasna raskrižja

Tijekom jučerašnje sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Krešimir Bubalo između ostalog najavio je postavljanje kamera na raskrižja.

Tijekom jučerašnje sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Krešimir Bubalo između ostalog najavio je postavljanje kamera na raskrižja.

Gradonačelnik Bubalo tijekom jučerašnje sjednice odgovorio je na 20 pitanja vijećnika. Vijećnik Zoran Ranđelović predstavio je inicijativu HNS-a o obilježavanja pješačkog prelaza i postavljanja adekvatnog semafora u Ulici Hrvatske Republike i Gundulićevoj ulici. Gradonačelnik je inicijativu ocijenio dobrom, ali će konačnu ocjenu prepustiti policiji i prometnim stručnjacima.

Osobno nisam za postavljanje previše semafora. Više mi se sviđaju kružni tokovi koji omogućuju veću protočnost vozila – rekao je Bubalo, te najavio još jednu novost vezanu uz promet na osječkim ulicama.

– Sigurnost građana nam je na prvom mjestu, pa ćemo u suradnji s policijom i stručnjacima iz prometa postaviti kamere na pet najkritičnijih raskrižja – rekao je Bubalo.

Obnova Ružine ulice

Vijećnika Ivicu Fadljevića (HDSSB) zanimalo je postoje li planovi uređenja Ružine ulice.

– Postoje planovi da se ulica obnovi u partnerstvu s Hrvatskim vodama. Uz promjenu vodovodnih cijevi i obnovu kanalizacije išli bismo u uređivanje ulice, jer je ona danas u katastrofalnom stanju – odgovorio je Bubalo.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari