Kohorta i Savjet mladih uređuju Školjku, a Savjet daje 1000 kuna za informaciju o počinitelju

Povodom nedavno išarane popularne Školjke u blizini Doma HV-a oglasio se Savjet mladih grada Osijeka koji je ponudio novčanu nagradu od 1000 kuna za pomoć u pronalasku počinitelja.

Povodom nedavno išarane popularne Školjke u blizini Doma HV-a oglasio se Savjet mladih grada Osijeka koji je ponudio novčanu nagradu od 1000 kuna za pomoć u pronalasku počinitelja.

[blockquote]Apeliramo na građane da se ponašaju savjesno i odgovorno prema gradskoj komunalnoj opremi, te da sprječavaju ili dojavljuju policiji pojedince koji uništavaju opremu namijenjenu svima nama. Gradski Savjet mladih ponovno je raspisao nagradu za dojavljivanje informacija o počinitelju ovog vandalskog djela u visini 1000 kn. Informacije treba javiti u PU Osječko-baranjsku na broj 192.

Savjet mladih Grada Osijeka najoštrije osuđuje vandalsko ponašanje pojedinaca koji su išarali popularnu “Školjku” u Parku kralja Držislava u Osijeku, te ploče s natpisima gradskih četvrti.

Školjka i nazivi gradskih četvrti uređeni su u sklopu akcije Zlatni cvijet Europe, a građani grada Osijeka s pravom su očekivali da će svaki pojedinac podržati uređenje i označavanje našega grada, ne samo zbog ove akcije već i zbog svakodnevnog ugodnijeg života u našem gradu. Uredan i čist Osijek, s vidljivim oznakama i komunalnom opremom, interes je svih građana dobre volje koji vole svoj grad i žele u njemu kvalitetno i udobno živjeti.

Grad Osijek u popravak komunalne opreme godišnje ulaže 2 do 4 milijuna kuna, a do sada je uništeno 10 posto opreme koja je postavljena u posljednja dva mjeseca.

U ime velike većine naših sugrađana koji vole svoj grad apeliramo na pojedince da se odnose savjesno i odgovorno prema imovini građana i gradskoj komunalnoj opremi, te pozivamo javnost da sprječavaju ili dojavljuju nadležnim državnim tijelima (policiji), pojedince koji uništavaju opremu namijenjenu svim žiteljima grada Osijeka. Želimo živjeti u čistom i uređenom gradu prije svega zbog samih sebe, a onda i zbog svih gostiju, dobronamjernika, turista i drugih posjetitelja slavonske metropole.

Savjet mladih Grada Osijeka, u ime svih građana grada Osijeka oštro osuđuje ovaj vandalizam pojedinaca, ali i najavljuje konkretne akcije, u smislu saniranja već nastale štete, kao i sprječavanja budućih neprimjerenih ponašanja neodgovornih pojedinaca. U tom smislu Savjet mladih Grada Osijeka, najavljuje provođenje već dogovorene akcije saniranja štete na objektu “Školjka”, koja će se provesti u suradnji s “Kohortom-Osijek”.

Kako bi se pronašao počinitelj tog vandalskog čina uništenja gradske imovine, Gradski Savjet mladih raspisao je nagradu za dojavljivanje informacija o počinitelju ovog vandalskog djela u visini 1000 kn.

Pozivaju se svi oni koji znaju identitet počinitelja ovog nedjela, da tu informaciju dojave Savjetu mladih Grada Osijeka ili PU Osječko-baranjsku, na telefonski broj 192. Diskrecija na dostavljene obavijesti je zajamčena.

[/blockquote]

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari