VIDEO: Super će ponovo biti super – obnova sve izglednija

Sve je izvjesnije kako će u obnovu i osječki Supermarket na Trgu slobode, koji bi trebao zasjati punim sjajem do Dana grada 2. prosinca.

Sve je izvjesnije kako će u obnovu i osječki Supermarket na Trgu slobode, koji bi trebao zasjati punim sjajem do Dana grada 2. prosinca.

Još do nedavno je prijetila opasnost da popularni Super, zbog ratnih ožiljaka, ali i nebrige, na novom trgu ostane kao ružno pače. Nekih pomaka ima, ali je, ipak, još nepoznato u kojem će smjeru ta obnova krenuti!

Bio je jedna od najvećih i najljepših robnih kuća u bivšoj državi. Iz temelja je obnovljen nakon katastrofalnog požara 82.-ge godine. Od 90.-tih je ostao s ratnim ožiljcima i na koncu završio na bubnju. Prodaju su oglasile Corrodo nekretnine, kojima je pripao nakon okončanja stečaja riječkog Brodokomerca. Početna cijena od 10 milijuna eura pokazala se previsokom, pa je cijena u posljednjoj varijanti skliznula na 4 i pol milijuna. No, to je bila ekskluzivna kratkoročna ponuda, koja više nije u igri.

Super će u obnovu, izvijestila je osječka dogradonačelnica na nedavnoj sjednici Gradskoga vijeća. Stupili su, kaže, u kontakt s vlasnicima, pokazali im izgled novoga trga i motivirali na obnovu. Prostor Supera, s ukupno 13 tisuća četvornih metara, odnosno 6 i pol tisuća četvornih metara prodajno-uredskoga tipa, najvjerojatnije će se etažirati, što znači da će svaki kat zapravo biti vlasnička cjelina za sebe.

[span class=camera]FOTO: Pogledajte kako će Trg slobode izgledati noću[/span]

O namjeni Supera grad ne može odlučivati, jer je u pitanju privatno vlasništvo, ali mu je itekako bitno da prostor oživi i da se ljudi vrate na Trg Slobode, poručio je osječki gradonačelnik.

Najavio je Bubalo i obnovu fasade kapucinskog samostana, što će grad financirati iz spomeničke rente, a što bi također trebalo doprinijeti ljepšoj vizuri novouređenog prostora.

Što se tiče obnove Supera, u tijeku je priprema dokumentacije. Vjeruje se da će cjelokupan posao biti čim prije završen.

Više pogledajte u video prilogu STV-a.

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari