VIDEO: Kružni tok u Svačićevoj gotov u kolovozu?

Na raskrižju Svačićeve, Kninske i Opatijske gradi se kružni tok. Investicija je to za koju je Osječko-baranjska županija osigurala 2 milijuna i 120 tisuća kuna.

Na raskrižju Svačićeve, Kninske i Opatijske gradi se kružni tok. Investicija je to za koju je Osječko-baranjska županija osigurala 2 milijuna i 120 tisuća kuna. Radovi bi po ugovoru trebali biti gotovi u iduća 2 mjeseca, no očekuje se kako će sve biti završeno već do 15. kolovoza, odnosno blagdana Velike Gospe.


Raskrižje koje će uskoro postati kružni tok poznato je kao kritična točka i posljednjih godina ovdje je zabilježen veći broj prometnih nezgoda, što bi se trebalo smanjiti ovom promjenom regulacije prometa. Recimo još kako će unatoč radovima, gradilište ostati otvoreno za promet vozila cijelo vrijeme trajanja radova.

U osječkom Donjem gradu, poznato je, traju radovi na obnovi i dogradnji zdravstvene stanice. Skorim početkom rada ova ustanova trebala bi značajno podići razinu zdravstvene skrbi stanovnika ovoga dijela grada.
U zdravstvenoj stanici bit će devet timova obiteljske medicine, tri stomatologa, jedan ginekolog i jedan pedijatar, uz ljekarnu i patronažnu službu. Dovršetak obnove i dogradnje ove ustanove pretpostavka je da stanovnici Donjeg grada imaju adekvatnu zdravstvenu zaštitu – rečeno je tijekom obilaska.
A njih, koji gravitiraju ovoj zdravstvenoj ustanovi, procjenjuje se, oko 15 tisuća je. Županija je za njezinu obnovu i dogradnju izdvojila četiri milijuna i 700 tisuća kuna. Adaptirano je prizemlje i prvi kat te dograđen drugi kat.

VIDEO:

FOTO: Rocky SSC OSIJEK forum

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari