ZL Osijek: Uskoro novi niskotarifni letovi za Njemačku

 

Iako je vrhunac ljetnih godišnjih odmora, nova uprava Zračne luke Osijek ovih dana radi punim tempom. Rezultat toga su i dobre vijest vezane za ZL Osijek: isplaćene su dvije zaostale plaće, a u tijeku su i pregovori za nove niskotarifne letove.

Idućeg tjedna planiramo potpisati ugovor s jednom međunarodnom aviokompanijom putem koje bismo tijekom predstojeće zimske sezone uveli izravne letove iz Osijeka za Njemačku barem jednom tjedno. To je nužno kako bismo Osijeku osigurali barem neke stalne putničke linije“, ističe direktor ZLO-a Domagoj Marinić koji ostale detalje ne želi otkrivati do potpisa ugovora.

Zbog previranja i smjena u ZL Osijek za ovu ljetnu sezonu propali su letovi irske niskotarifne kompanije Ryanair za njemački Frankfurt-Hahn pa trenutačno putnički zrakoplovi iz Osijeka prometuju samo utorkom prema i iz Splita. “Popunjenost je više nego dobra, ali, na žalost, ti letovi završavaju sredinom rujna. Pokušavamo s Croatia Airlinesom dogovoriti neke domaće relacije i tijekom zimske sezone, ali oni ne vide isplativost“, dodaje direktor.

Aktualna je, kaže, i jedna ponuda aviocargo prijevoznika iz Azerbajdžana koji bi uveo dvije redovite cargo linije iz Bakua preko Osijeka do Frankfurta i Milana. “Planiramo se prijaviti na natječaj Ministarstva pomorstva, prometa i veza za obavljanje javne usluge u zračnom prijevozu budući da posjedujemo sve tehničke uvjete za prihvat većih zrakoplova”, najavljuje Marinić. Uz planove za znatno poboljšanje putničkog i cargo prometa direktor otkriva i kako polako, ali sigurno stabiliziraju poslovanje.

Zahvaljujući ponajprije pomoći države, ali i nekim vlastitim sredstvima, tijekom ovoga mjeseca za 44 djelatnika isplaćene su zaostale plaće za travanj i svibanj, a do kraja mjeseca trebale bi i za lipanj. Budući da bismo mi do 15. u mjesecu trebali isplaćivati plaću za prethodni mjesec, očekujem da se oko Velike Gospe vrati normalan ritam isplate“, zaključio je.

Tekst: T.Levak (Glas Slavonije)
Foto: M. Banić (SiB.hr) 

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari