VIDEO: 1800 intervencija prometnih redara u šest mjeseci

U proteklih šest mjeseci koliko djeluju na osječkim ulicama, prometni redari imali su čak 1.800 intervencija. Njihovim su radom u Gradskoj upravi, vrlo zadovoljni.

U proteklih šest mjeseci koliko djeluju na osječkim ulicama, prometni redari imali su čak 1.800 intervencija. Njihovim su radom u Gradskoj upravi, vrlo zadovoljni.

Po uzoru na mnoge europske gradove i Osijek je u ožujku ove godine dobio prometne redare. Svi su oni inače, dugogodišnji komunalni redari koji su, nakon obuke u Policijskoj akademiji u Zagrebu, postali – prometni! Iako mnogi smatraju kako je smisao njihovog posla kažnjavanje, oni za cilj prije svega imaju unaprijediti prometnu kulturu u gradu.

Ja mislim da su građani osjetili da mi radimo. Slučaju nas koliko god mi možemo mi smo tolerantni – rekao je Želimir Farčić, jedan od prometnih redara.

Iako u ovim ljetnim mjesecima imaju nešto manje posla, prometne redare i dalje možemo susresti na najfrekventnijim mjestima u gradu. I to ne jednom, već nekoliko puta dnevno. Vidi se to i po broju ispisanih opomena i kazni.

Gradska uprava spremna je potpisati novi ugovor o korištenju dijela sustava «Pazigrad», a koji se odnosi upravo na Prometno redarstvo. Vrijednost ugovora bez PDV-a je 63 tisuće kuna.

A kako bi zaista bilo što manje prekršaja i prekršitelja, treba se pridržavati prometnih propisa. Redari savjetuju vozače da ne voze napamet i da svakako prate prometne znakove. Jer, onda od kazni nema straha.

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari