Suradnja mladih Osijeka i Sombora

Održan četverodnevni trening za mlade na temu info rada za mlade i pisanja prijedloga međunarodnih projekata za mlade prema europskim fondovima...

Prošlog vikenda od 26. do 29. srpnja u Domu učenika u Somboru, u sklopu projekta “PUMPA SOS 2012Prekogranično umrežavanje mladih Sombora i Osijeka” koji podržava Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije, a provodi Somborski edukativni centar, održan je četverodnevni trening za mlade na temu info rada za mlade i pisanja prijedloga međunarodnih projekata za mlade prema europskim fondovima.

Na treningu održanom u Domu učenika sudjelovalo je po osmoro mladih iz Zapadnobačkog okruga i Osječko-baranjske županije sa kojima su radili treneri Branislav Trudić, radnik za mlade Somborskog edukativnog centra i Mario Marolin, predsjednik Udruge za projekte i suradnju (UPS) iz Osijeka, partnerske organizacije Somborskog edukativnog centra na ovom međunarodnom projektu.

Sudionici iz Osječko-baranjske županije su bili većinom volonteri Udruge za podršku žrtvama i svjedocima na Županijskom sudu, čije je prekogranično povezivanje i organizaciju s hrvatske strane preuzela Barbara Veličković.

Tijekom treninga mladi su bili upoznati sa osnovama iz info rada za mlade i potaknuti na razmišljanje o inicijativama za osnivanjem info centara za mlade u svojim mjestima. Kroz drugi dio treninga mladi su dobili mnoštvo korisnih informacija o mogućnostima i procedurama podnošenja prijedloga zajedničkih međunarodnih prekograničnih projekata za mlade ka europskim fondovima. Na seminaru je koncipirano nekoliko ideja, koje bi u budućnosti mogle prerasti u zajedničke prijedloge projekata mladih ove dvije regije.

Prema riječima Maria Marolina, predsjednika Udruge za projekte i suradnju Osijek postignut je i usmeni dogovor između Somborskog edukativnog centra i UPS-a o skorijem apliciranju sa projektom prekogranične suradnje na neki od europskih fondova u cilju poticanja zapošljavanja mladih ove dvije regije.

Sudionici su također tijekom boravka u Somboru posjetili zgradu Županije, gdje ih je pozdravio Dragan Nenadov, član Gradskog vijeća zadužen za mlade, a koordinatorica Ureda za mlade Zorka Milošević predstavila je politiku za mlade Grada Sombora.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari