VIDEO: Na jesen obnova Zrinjevca – djeci modernije igračke

O novom i ljepšem Zrinjevcu priča se gotovo posljednjih desetak godina, ali ove godine priča bi trebala postati i stvarnost.

Do kraja ove godine osječki Park Zrinjevac već bi trebao izgledati drugačije nego sada. Naime, o novom i ljepšem Zrinjevcu priča se gotovo posljednjih desetak godina, ali ove godine priča bi trebala postati i stvarnost.


Unatoč visokoj temperaturi u osječkom parku Zrinjevac danas je bilo živo. Na jednom kraju radovi, a drugom djeca na igralištu. I tako će biti do otprilike listopada kada se planira započeti prva faza obnove ovoga parka. Raspisan je natječaj za hortikulturno i oblikovno rješenje parka ili točnije njegov redizajn te izabran pobjednički rad

S uređenjem parka moglo bi se krenuti u studenom kada je sezona sadnje jer za to nisu potrebne posebne dozvole koje bi usporile posao. Uređenje će biti u nekoliko faza, a prva se odnosi na staze i zelenilo.

Ni djeca neće bi uskraćena prostora za igru. Predviđeno je postavljanje potpuno drugačijega i modernijega dječjega igrališta od dosadašnjega dok će uređenje zgrade dvorane biti u drugoj fazi.

Park Zrinjevac jedan je od prometnijih parkova u Osijeku jer je na putu mnogima koji dolaze u Osijek i njegovim uređenjem dobit će se još jedno mjesto u gradu gdje će se rado zaustavljati.

Opširnije pogledajte u VIDEO prilogu STV-a :

VIDEO:

TEKST: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari