VIDEO: Učenici uživaju u zadnjim tjednima praznika

Još su dva tjedna do početna nove školske godine i mnogi se roditelji pitaju – trebaju li djeca tijekom ljeta, posebno pri kraju praznika, ponavljati gradivo i pripremati se za nastavu?

Još su dva tjedna do početna nove školske godine i mnogi se roditelji pitaju – trebaju li djeca tijekom ljeta, posebno pri kraju praznika, ponavljati gradivo i pripremati se za nastavu?

Djeca, naravno, misle da ne trebaju, a s njima se slažu i mnogi stručnjaci koji kažu – ljeto je vrijeme odmora.

Sven na prste broji dane do početka školske godine. Prstiju je sve manje, a škola sve bliže. Dok je bio slobodan, nije puno razmišljao o školskom gradivu. Čitao je knjige po vlastitom izboru iz gradske knjižnice, a od udžbenika se držao dalje. I preostale slobodne dane Sven se namjerava odmarati i što više uživati u svakom trenutku. Njegovi se roditelji slažu da su praznici vrijeme za odmor i nisu Svena opterećivali zadatcima ni ponavljanjem školskog gradiva.

Pa ni mi odrasli ne ponesemo na godišnji odmor neki spis ili neku drugu obvezu s posla, kako se ne bismo previše opustili dok smo slobodni.

Ipak, nije loše razvijati vještine čitanja kroz literaturu koju djeca sama odaberu, ali, ipak, ne kroz neke teške lektire koje su opterećenje i djeci i roditeljima. Dobro je da što više djeca i roditelji budu zajedno i rade ono što možda ne stignu tijekom godine – ići na izlete, baviti se sportom…

Ljeto pruža brojne mogućnosti, ali sve ovisi o sklonostima i djece i roditelja. Važno je da smo svi što manje uz televizor i računalo. Zadajemo li djeci zadatke, gubi se smisao odmora i važno je napraviti kvalitetnu promjenu, kako bi se dijete kroz dva i pol mjeseca već na neki način i zaželjelo škole.

Baš kao i naš Sven! A neće još dugo čekati….


Tekst i video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari