VIDEO: Višnjevac postaje veliko gradilište, kreće i obnova Galerije

Do kraja ove godine trebale bi biti završene sve pripreme za početak  radova na produljenju tramvajske pruge kroz Višnjevac odnosno građevinsko-prometno uređenje Ulice bana Josipa Jelačića.

Do kraja ove godine trebale bi biti završene sve pripreme za početak  radova na produljenju tramvajske pruge kroz Višnjevac odnosno građevinsko-prometno uređenje Ulice bana Josipa Jelačića.


Realizaciju desetljećima očekivane investicije najavio je gradonačelnik Krešimir Bubalo na današnjem kolegiju u gradskoj upravi. Procjenjuje se da će ti radovi stajati 38 i pol milijuna kuna, ali više će se znati nakon postupka javne nabave.
Za Višnjevac još dobrih vijesti – izgradnja nastavno-sportske dvorane i dogradnja školske zgrade završeni su, 30. kolovoza očekuje se tehnički pregled, što znači da će višnjevački školarci konačno na nastavu u dvije, umjesto u tri smjene kako je bilo dosad.

Na kolegiju smo doznali i da će uskoro biti postavljene građevinske skele uz Galeriju likovnih umjetnosti u Osijeku koju očekuje obnova pročelja. Financirat će ju Županija s 570 i Grad s 300 tisuća kuna, što će biti izdvojeno iz sredstava spomeničke rente


Dosta je riječi bilo i o Rukometnom klubu Osijek čiji je račun blokiran zbog duga od 600 tisuća kuna. Kako bi se omogućila deblokada, Grad će pomoći sa 70 tisuća, no Bubalo nije propustio za dugove prozvati bivšu klupsku upravu na čijem je čelu bio Anto Đapić. Kaže kako se “godinama radilo na naopak način” te da se i nakon 3 godine ova gradska vlast bori s posljedicama toga.

Na kolegiju je donesena i odluka o raspisivanju Javnog natječaja za financiranje projekata i programa udruga građana, a bit će objavljen 25. ovog mjeseca u “Glasu Slavonije”.

VIDEO:

IZVOR: Radio Osijek

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari