Dosadašnju benzinsku postaju na Jugu II zamijeniti će parkiralište ili dječje igralište

Benzinska postaja u Lošinjskoj ulici na Jugu 2, zatvorena početkom ove godine, još uvijek zjapi prazna, a stanari susjednih zgrada i kuća pobunili su se jer im, kako saznaje Glas Slavonije, zapušteni objekt nagrđuje okoliš.

“Okoliš je često neuredan, skuplja se smeće i padaju trule grane, a pojedinci ovaj prostor koriste i kao parkiralište. Zašto to tako stoji? Zašto se objekt ne ukloni, a prostor ne uredi? Ovakva situacija stvarno je sramotna, a pitanje je i koliko ima smisla zatvaranje benzinske kada je neugledni objekt i dalje na svom mjestu –  poručuje jedan od stanara

Od predsjednika GČ Jug 2, Hrvoja Žabarović, Glas Slavonije saznaje da još nije sigurno kako će taj prostor izgledati kada se objekt ukloni.

Čekamo da se sva oprema i sam objekt uklone, a tada će se i krenuti s konkretnijim planovima za uređenje prostora. Nažalost, ne znam točno kada se može očekivati uklanjanje objekta. Ta je benzinska postaja i zatvorena na inicijativu stanara susjednih zgrada, a činjenica je da stanarima Juga 2 ne nedostaje benzinskih postaja u susjedstvu – poručuje Žabarović za Glas Slavonije.

Rješavanje ovog problema usporava i sezona godišnjih odmora, a iz Četvrti najavljuju da će se o konkretnim potezima razgovarati početkom rujna.

Mora se provjeriti i detaljni urbanistički plan kako bi se utvrdilo za koje je namjene to zemljište predviđeno” – ističe Žabarović.

Izvjesne su tri opcije – prostor nekadašnje benzinske postaje postat će dječje igralište, zelena površina ili parkiralište. Što vi mislite, što bi trebalo zamijeniti dosadašnju benzinsku postaju?

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari