Dramatično na Kopiki: Spasili ‘već mrtvog’ mladića

Dramatičnu scenu, gotovo s tragičnim završetkom, vidjeli su brojni kupači na olimpijskom bazenu najvećeg osječkog kupališta - Rekreacijskog centra Copacabana.

Dramatičnu scenu, gotovo s tragičnim završetkom, vidjeli su protekle subote brojni kupači na olimpijskom bazenu najvećeg osječkog kupališta – Rekreacijskog centra Copacabana.

Prema pisanju Glasa Slavonije, jedan je mladić pokušao po širini preroniti bazen, ali je nekoliko metara prije cilja ostao bez zraka i završio na dnu. Drugi mladić, koji je stajao uz rub bazena, primijetio je da nešto nije u redu i da se on više ne kreće te je skočio u vodu, pokušavajući ga izvući. Kada nije uspio, izronio je i počeo dozivati članove Društva za podvodne aktivnosti “Mursa”, koji na Kopiki i ovoga ljeta rade kao spasioci.

U blizini se zatekao i Tihomir Jalžetić, predsjednik DPA “Mursa” i voditelj spasilačke službe. “Toga dana uopće nisam radio, ali došao sam obići cure i dečke koji rade. Sjedio sam u civilu, u majici i radnim hlačama, te jedno sat i pol razmišljao o tome da trebam otići. Odjednom smo vidjeli i čuli nekoga mladića kako nam maše i doziva nas iz bazena. Čim sam shvatio da je netko ostao ispod vode, zaletio sam se, usput odbacio torbicu, naočale i papuče te skočio u bazen. Uz pomoć tog mladića izvukao sam utopljenika iz vode“, ispričao je Jalžetić.

Odmah uz rub bazena počeo ga je reanimirati masažom srca i upuhivanjem zraka “usta na usta”. Mladić nije disao i nije imao puls, praktički je već bio klinički mrtav. No, već nakon nekoliko poteza i upuhivanja počeo je kašljati i pljuvati vodu i krv. Očito je doživio traumu pluća i spasili su ga u zadnji tren. Pozvali su i Hitnu medicinsku pomoć, čija su ga kola odvezla na Jedinicu intenzivnog liječenja u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je zadržan.

Članak u cijelosti pročitajte u Glasu Slavonije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari