Osijek i dalje bez prostora za kampiranje

Nakon još jednog uspješnog Pannoniana i sa nadolazećim događajima ponovo se postavilo pitanje da li je Osijeku potreban prostor za kampiranje.

“Da smo autokamp dobili prije šest ili sedam godina, već bi bilo kasno”, rekao je u travnju prošle godine sada već bivši direktor Turističke zajednice grada Osijeka Damir Macanić. U međuvremenu u fotelju prvog čovjeka osječke Turističke zajednice sjeo je Saša Uranjek, a priča o autokampu u Osijeku još uvijek je samo priča.

Da određena potreba za prostorom za kampiranje postoji pokazuju i manifestacije poput Pannonian Challengea, koji privlači kampere, koji na kraju kampiraju na neprimjerenom Srednjoškolskom igralištu (a i to sigurno neće biti dopušteno nakon cjelovite obnove Srednjike koju najavljuje gradska uprava). Tu su i street race natjecanja ubrzanja, ali i brojne planirane aktivnosti u adrenalinskom parku koje rezultiraju kampiranjem na neprimjerenim prostorima, bez sanitarnog čvora, tuševa, struje i ostalih pogodnosti, koje nude čak i jeftini i lošije uređeni kampovi.

Više puta razgovaralo se o potencijalnoj lokaciji, potrebi i opravdanosti troškova eventualne gradnje autokampa, ali konkretni pomaci još uvijek se čekaju.

“Ništa se nije pomaknulo u posljednje vrijeme, niti ikakve aktivnosti oko uređivanja autokampa planiramo u nekoj bližoj budućnosti. Pitanje je koliko je autokamp potreban u ovom trenutku, ali je sigurno zanimljiva tema i projekt na kojemu će se raditi u budućnosti. No, za sada nije prioritet”, rekao je Uranjek.

Ipak, najavljeno je kako će se promatrati situacija i analizirati tko su potencijalni kamperi u Osijeku, što bi oni tražili od smještaja, što im treba ponuditi, koliko bi se zadržavali i slično. Na temelju tih saznanja odlučit će se treba li Osijeku autokamp, koliko on treba biti velik i gdje bi ga valjalo smjestiti. Potencijalni kamperi u Osijeku su i tranzitni turisti koji bi se, umjesto tek prolaska pokraj Osijeka, mogli u Osijeku zadržati nekoliko dana na putu do obale.

Izvor: I.Sekol (Glas Slavonije)

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari