Grad će mrežastim poklopcima zatvoriti otvore na zidinama!

Nakon što je prošlog tjedna u rupu na zidinama Tvrđe upao mladićm koji je na sreću prošao bez ozljeda, gradonačelnik Krešimir Bubalo dao je nalog da se zidine pregledaju i opasna mjesta zaštite.

Nakon što je prošlog tjedna u rupu na zidinama Tvrđe upao mladićm koji je na sreću prošao bez ozljeda, gradonačelnik Krešimir Bubalo dao je nalog da se zidine pregledaju i opasna mjesta zaštite.

Naime, zidine su popularno okupljalište mladih, pogotovo vikendom, a na opasnost okupljanja na zidinama više je puta upozoravano. Druženju na toj lokaciji pokušalo se stati nakraj zatvaranjem metalnih vrata odmah uz Vodena vrata, ali lokot je uvijek brzo razvaljen i okupljanja bi se nastavila.

Postavljali smo nove brave, nove lokote i pokušali nešto učiniti, ali je to uzaludno jer se ta vrata redovno provaljuju. Ipak, nešto se mora učiniti i naši su djelatnici obišli zidine te, uz otvor u koji je mladić upao, našli još tri potencijalno opasna mjesta. Taj otvor nije ni predviđen da bude zatvoren, a sigurno je kako je za ovu situaciju kriva i određena nepažnja – objašnjava Milan Kamenko, gradski pročelnik za komunalu.

U Gradu kažu kako će se poduzeti sve mjere da se zidine osiguraju pa će se tako na otvore koji mogu biti problematični staviti mrežaste poklopce. Također je najavljeno da će se situacija i dalje redovno pratiti jer se novi otvori znaju i pojaviti zbog urušavanja elemenata zidina.

Ovaj nemili događaj dokaz je da moramo paziti i na mjestima gdje opasnosti na prvi pogled nema jer ti otvori trebaju biti otvoreni i tamo ne bi trebalo biti ljudi“, rekao je Kamenko. Kako saznajemo, u jedan otvor koji vodi do kluba smještenog u zidinama Tvrđe nerijetko se i urinira pa je tako jednom prilikom, usred koncerta, iz rupe na stropu počeo kapati urin.


Tekst: I.Sekol (Glas Slavonije

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari