Kanditu odobren kredit, kreće gradnja nove tvornice vrijedne 20 milijuna eura

Tvrtki Kandit koju je nedavno od tvrtke Žito kupila tvrtka Mepas, koja je već bila vlasnik Saponije Osijek, odobren je kredit za gradnju nove tvornice u Nemetinu.

Tvrtki Kandit koju je nedavno od tvrtke Žito kupila tvrtka Mepas, koja je već bila vlasnik Saponije Osijek, odobren je kredit za gradnju nove tvornice u Nemetinu.

Kako donosi Glas Slavonije, Hrvatska banka za obnovu i razvoj odobrila je Kanditu kredit u iznosu od 15 milijuna eura, dok će vrijednost cijele izvesticije biti oko 20 milijuna eura. Biti će tim iznosom izgrađena nova potpuno nova tvornica koja će se prostirati na 23 tisuće četvornih metara, a gradnja bi trebala započeti već ove godine.

Dio sadašnjih postrojenja će se iskoristiti i biti preseljen u novu tvornicu, no najveći dio će biti potpuno nova postrojenja i najsuvremenija tehnologija. U tijeku su intenzivni razgovori s dobavljačima, a upravo o konačnom odabiru budućih postrojenja ovisi i finalizacija projekta – gdje će se što nalaziti u prostorima buduće tvornice. Iako je Kandit preuzela polovinom prošle godine, nova rukovodeća garnitura uspjela je zaustaviti negativne poslovne trendove, pa je 2011. zaključena s prometom od 127 milijuna kuna, odnosno dva milijuna više nego godinu dana prije.

[span class=attention]Pogledajte: Započinje izgradnja nove tvornice Kandita[/span]

Do sada je već nabavljena i vrijedna oprema koja će se ugraditi u novu tvornicu, a dok ona ne bude završena sve je smješteno u “stari” pogon u Osijeku. Osim tehničkih promjena Kandit je u i u fazi kadrovskog ekipiranja pa je tako zaposleno više visokoobrazovanih ljudi čime Kandit postaje kompanija sa sretnim spojem iskustva i mladosti.

S planiranim godišnjim porastom proizvodnje i prodaje od oko 20 posto, novu tvornicu i snažan marketing, Kandit bi se relativno brzo mogao vratiti na tržišne pozicije s godišnjom proizvodnjom od najmanje desetak tisuća tona slatkih proizvoda.

Tekst: T.M./SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari