VIDEO: Počela nova školska godina

U povodu početka nove školske godine, gradonačelnik Krešimir Bubalo posjetio je OŠ Tenja, u koju je ove godine u prvi razred krenulo ukupno 100 učenika.


Uz čestitke upućene svim učenicima, nastavnicima i roditeljima, gradonačelnik Bubalo svakom je prvašiću uručio prigodnu čestitku i maestro karticu PBZ-a, s iznosom od 200 kuna. U OŠ Tenja prvašići su s nastavom krenuli u četiri odjela na hrvatskomu jeziku i jedan odjel na srpskom jeziku. Nastava se odvija na hrvatskom jeziku i latiničnom pismu te na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu, sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju na jeziku i pismu nacionalnih manjina (model A). U Područnoj školi Silaš nastava se odvija samo na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu unutar jednog kombiniranog razrednog odjela. Grad Osijek kreditnim je sredstvima u iznosu od 496.149,28 kuna sudjelovao u obnovi škole. Ove školske godine školu pohađa 710 učenika u 35 razrednih odjela. Škola je uključena u više međunarodnih i međuškolskih projekata pri čemu posebno treba istaknuti suradnju s dvije slovenske osnovne škole.

Bubalo obišao  i OŠ Višnjevac


“Zadovoljni smo i sretni što je nastava u dvije smjene započela u dograđenoj i obnovljenoj školi te novoizgrađenoj sportskoj dvorani” istaknuo je gradonačelnik Krešimir Bubalo prilikom obilaska OŠ Višnjevac, istaknuvši kako je tehnički pregled uspješno proveden prošlog tjedna i Uporabna je dozvola dobivena na vrijeme. Čestitao je izvođačima radova (Gradnja d.o.o. Osijek) na trudu i dodatnom zalaganju, budući da su radovi završeni puna četiri mjeseca prije roka. Zgrada stare sportske dvorane je etažirana, tako da su u tom prostoru dobivene nove učionice, nekoliko kabineta, blagovaonica i suvremeno opremljena kuhinja. Dodajmo, kako je u prvi razred u OŠ Višnjevac krenulo 73 učenika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari