Vodovod Osijek predstavio projekte vrijedne više od 72 milijuna eura

U osječkom Vodovodu  predstavljeni su  projekti za provedbu prema fondovima Europske unije vrijedni više od 70 milijuna eura.


Radi se o visoko vrijednim uređajima za pročišćavanje otpadnih voda, te vodoopskrbnim sustavima koji bi trebali biti dovršeni u sljedećih nekoliko godina. Projekti su prihvaćeni od stručne komisije Europske unije.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 72.252.111,00 eura, koji čine nekoliko komponenti:
– izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Osijek
– proširenje postrojenja za kondicioniranje vode dvostupanjskom filtracijom
– izgradnja Sjevernog kolektora
– izgradnja vodoopskrbnih cjevovoda Nemetin, Klisa-Sarvaš i Ulica J.R.Kira,
– izgradnja kanalizacijske mreže u Čepinu, Briješću i Tenji,
– izgradnja i razvoj NUS-a za vodoopskrbnu mrežu te nabavka opreme.

Predsjednik Uprave Ljubomir Novoselić istaknuo je kako je ovo najspremniji projekt u Hrvatskoj koji je detaljno pripreman godinama te se zahvalio Hrvatskim vodama i Hidro-ingu na iznimno kvalitetnoj suradnji.

Osijek trebao dobiti i sjeverni kolektor duljine 4.400 metara.

“Ovaj sjeverni kolektor je namijenjen poboljšanju rada odvodnog sustava Grada Osijeka. Postojeća varijanta je da mi imamo osam kišnih preljeva koji rade nažalost i kada nema kiše, to znači da je postojeći kolektor potkapacitiran, četiri će se zatvoriti, a nova četiri će se napraviti”, rekao je predsjednik uprave Vodovoda.

Svi bi ovi projekti, ukupno vrijedni 72.252.111 eura trebali započeti sredinom iduće godine, a uskoro se očekuje odluka Vlade s kolikim iznosom u ovu priču ulazi lokalna uprava. Odluku treba donijeti Ministarstvo regionalnog razvoja, kaže gradonačelnik Krešimir Bubalo.

“Moram priznati da je Ministarstvo regionalnog razvoja izostalo sa svojim potporama u pripremi dokumentacije, očekujem da to ispravi u idućoj godini. Očekujem potez i Ministarstva regionalnog razvoja, ali isto tako da se odrede i principi na kojima će Hrvatska u idućem vremenu, u idućoj godini moći participirati u određenim projektima“, dodao je Bubalo.

[span class=attention]POGLEDAJTE VIDEO: Vodovod Osijek u Belgiji predstavio projekt vrijedan 72 milijuna eura[/span]

PREZENTACIJU projekta možete preuzeti klikom ovdje.

IZVOR: www.osijek.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari