Grad podigao kaznene prijave protiv Đapića, Kramarića i još 10 osoba

Grad Osijek je Uskoku podnio kaznenu prijavu protiv 12 hrvatskih građana za koje smatra da su nezakonitim radnjama dovele osnivače Javne ustanove za zbrinjavanje komunalnog otpada istočne Slavonije (ZOiS) u nezavidan položaj.

Zbog kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti prijavljeni su: Ivan Domanovac, bivši ravnatelj ZOiS-a, Damir Klasiček, nekadašnji dogradonačelnik Osijeka Nedo Cepić, član Upravnog vijeća ZOiS-a. Četvrtoosumnjičeni je Božo Galić iz Vinkovaca, predsjednik Upravnog vijeća ZOiS-a, a osumnjičeni su i članovi Upravnog vijeća Jadranka Nikolov iz Osijeka, Krešimir Šafhauzer iz Vukovara, Zdenko Dević iz Županje, Vladimir Kedmenec iz Belog Manastira te Davor Miličević iz Županje. Deseti na listi osumnjičenih je Ivan Bešlić, koji je bio savjetnik i predstavnik Grada Osijeka i Upravnog vijeća ZOiS-a, a slijede bivši osječki gradonačelnici Zlatko Kramarić i Anto Đapić.

Podsjetimo, 25. svibnja ove godine Međunarodni arbitražni sud pri Međunarodnoj gospodarskoj komori u Münchenu prihvatio je tužbu austrijskih tvrtki Saubermacher i Strabag protiv ZOiS-a zbog pretrpljene štete (stvarne štete i izmakle dobiti) nastale neispunjenjem i raskidom 2006. godine sklopljenog ugovora u ukupnom iznosu od 78,15 milijuna kuna. Tako je taj veliki spor, koji bi praktički blokirao Osijek i druge gradove osnivače, dobio novu dimenziju.

Opširnije: www.glas-slavonije.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari