HEP u Osijeku traži poskupljenje grijanja za 37%, a iz Osijeka poručuju: To je pljačka!

Cijene grijanja nisu raste “čak” od 2009. godine pa je sada HEP u trenucima, kada je kriza u svim dijelovima države sve veća, poslao zahtjev za povećanjem cijene grijanja od čak 37%.

Šest gradova i njegovi građani tako bi se već od ove zime mogli naći na udaru poskupljenja – Zagrebu, Velikoj Gorici, Sisku, Zaprešiću, Samoboru i Osijeku. Iz HEP-a najavljeno poskupljenje pravdaju porastom cijene goriva što čini tri četvrtine iznosa u cijeni grijanja. Zbog toga je kažu HEP Toplinarstvo prošle godine bilo u gubitku od 320 milijuna kuna pa smatraju da je porast cijene grijanja opravdan. 

Grad Osijek odmah nakon zaprimljenog dopisa intervenirao je i poslao dopis HERI (Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji) i zatražio njezino očitovanje jer kako smatraju povećanje nije opravdano i za isto neće dati suglasnost. Traže da se ispita racionalnost poslovanja HEP-a i da se tu nađe prostora za uštede umjesto da se povisuje cijena grijanja građanima. Gradonačelnik Bubalo slikovito je poručio “Ovo je pljačka!”.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari