Anto Đapić se vraća – kandidat HSP-a za gradonačelnika Osijeka!?

Sinoć je na zboru ogranka gradske četvrti “Gornji grad” Josip Vuković, predsjednik osječke podružnice HSP-a “Ante Paradžik”, pozvao počasnog predsjednika stranke Antu Đapića da se ponovno aktivno uključi u politički život i sudjeluje na lokalnim izborima 2013.

“Potrebno nam je njegovo iskustvo i znanje, a među pravašima u Osijeku gospodin Đapić uživa veliki ugled”, izjavio  je za Radio Osijek predsjednik ogranka Dražen Despot. Đapić će u roku od mjesec dana odlučiti i hoće li se prihvatiti kandidature za gradonačelnika.

[span class=attention]SDP diže ruke od Osijeka, HDZ “testira” kandidate, a Matković našao utočište[/span]
Anto Đapić se nakon katastrofalnog poraza HSP-a na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima odlučio povući iz aktivnog političkog života i sudjelovanja u radu stranke. Odlazak u političku mirovinu popratio je sljedećim priopćenjem:

“Politički razlozi su moj rezultat na izborima i preuzimam svoj dio odgovornosti. Osobni razlozi leže u činjenici da moji politički pogledi na budućnost Hrvatske kao i moj vrijednosni sustav i politički svjetonazor koji sam živio i izgrađivao kao dužnosnik HSP-a nisu naišli na potporu biračkog tijela. Kako ne želim mijenjati svoj svjetonazor, povlačim se kako ne bih ni na koji način smetao procesu konsolidacije i jačanja stranke”, napisao je Đapić u prosincu prošle godine.

Tekst: Radio Osijek

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari