VIDEO: Obilježen dan GČ Tvrđa

Osječkga Gradska četvrt Tvrđa obilježava svoj dan i crkveni god svetoga Mihaela! Dio je to grada koji je zadnjih godina značajno promijenio svoj izgled i u kojemu je infrastrukturnim zahvatima unaprijeđen život stanovnika, istaknuto je prilikom proslave.


I  ove su godine ispunjeni gotovo svi prioriteti u Gradskoj četvrti Tvrđa. Radilo se racionalno, napravljene su određene uštede i napravljene izmjene i dopune programa prioriteta. Prioriteti su u odnosu na sve što Grad ulaže u ovaj dio grada malen dio, a investicije planirane u ovoj četvrti su vrijedne oko 7 milijuna kuna.
Značajniji projekti su spoj Istarske i Trpimirove ulice, radilo se i na nogostupima i parkiralištima. U ovoj se gradskoj četvrti planiraju i veliki zahvati, kao što je obnova srednjoškolskoga igrališta i gradnja portske dvorane na Vijencu Ivana Meštrovića.
Tijekom sljedeće godine očekuje se i završetak priče oko Eurodoma i da Osijek dobije lijepu koncertnu dvoranu. Slijedi  i izmještanje knjižnice.

U povodu Dana Gradske četvrti Tvrđa održana je svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti, uoči koje su položili vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja za hrvatske branitelje  predstavnici Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, predstavnici Vijeća Gradske četvrti, kao i policije, budući da je blagdan svetoga Mihaela, njihova zaštitnika.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari