VIDEO: Predstavljen i podijeljen vodič grada za umirovljenike

Danas se obilježava međunarodni dan starijih osoba, a tim povodom predstavljen je te umirovljenicima i podijeljen Vodič za umirovljenike grada Osijeka.

Vodič je nastao zahvaljujući Gradu Osijeku i humanitarnoj Udruzi Rijeka Ljubavi.

I prvom vodiču za umirovljenike Grada Osijeka, umirovljenici mogu dobiti brojne korisne informacije. Uz ostalo doznati sve o načelima Ujedinjenih naroda o skrbi za starije osobe, socijalnoj, ali i zdravstvenoj skrbi, ali i svemu onome što radi i organiziraju umirovljenici.

Dodao je gradonačelnik da su danas vremena nažalost takva da bi umirovljenicima i trebao vodič kako preživjeti s tako malim mirovinama. No, upravo stoga Grad Osijek, pomaže koliko može, i to uz ostalo i kroz uskrsnice i božićnice, ali i jednokratne novčane pomoći za sve one koji su u potrebi.

Vodič za umirovljenike Grada Osijeka danas je podijeljen i predstavnicima svih podružnica umirovljenika u Gradu Osijeku, a kako kažu zadovoljni su što konačno na jednom mjestu mogu dobiti sve potrebne informacije.

A već tradicionalno u povodu Dana starih osoba u Domu za starije i nemoćne osobe održano je prigodno slavlje u sklopu kojeg je služena sveta misa, te održan folklorni program na kojem se predstavilo Kulturno umjetničko društvo Osijek 1862.


Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari