Unikom sadi 58 tisuća maćuhica, tratinčica i tulipana

Zadnjih dana djelatnici Unikoma intezivnije rade na uljepšavanju grada. Dok jedni uređuju nogostop u Županijskoj ulici, druga ekipa u Stepinčevoj ukalanja 18 stabala (uglavnom lipa) za koje su stručnjaci rekli da su opasna jer su im debla u fazi raspadanja.

Zadnjih dana djelatnici Unikoma intezivnije rade na uljepšavanju grada. Dok jedni uređuju nogostup u Županijskoj ulici, druga ekipa u Stepinčevoj ukalanja 18 stabala (uglavnom lipa) za koje su stručnjaci rekli da su opasna jer su im debla u fazi raspadanja.

Rukovoditelj Zelenila ima certifikat za vizualnu procjenu stanja drveta. Tako se, u suradnji s Gradom, utvrđuje je li potrebna i kakva intervencija na određenom stablu. Dakle, u suradnji sa stručnom službom Odsjeka za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost obavljen je izvid, zapisnik i fotodokumentacija, sve u skladu sa zelenim katastrom – ističe za Glas Slavonije Tatjana Elez, glasnogovornica Unikoma.

Debla i panjevi uklanjaju se početkom jeseni kako bi se jesensko razdoblje iskoristilo za sadnju.

Početak listopada donosi i redovne jesenske aktivnosti, pa tako za nekoliko dana kreće sadnja 58.000 cvjetnih sadnica na 2.320 četvornih metara.

Ove godine Zelenilo nije obavljalo proljetnu sadnju drveća, jer se očekivala ekstremna suša. Zelenilo će saditi 200 komada gorskog javora u Osječkoj ulici, u Sarvašu. U studenome planiramo orezati 33 platane na trasi buduće tramvajske pruge u Višnjevcu, kako bismo ih tako uklopili u nove gabarite ulice s tramvajskom prugom i time ih sačuvali kao prepoznatljiv simbol i identitet Višnjevca, kaže za današnnji Glas Slavonije Elez.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari