Zaklada Slagalica: ‘Malo za puno – male potpore za velike promjene’

“Da bismo preživjeli moramo puno toga primiti, no da bismo živjeli trebamo davati”, riječi su velikog Winstona Churchilla. Izbora i načina je mnogo, a doniranjem se može pomoći razvoju zajednice, povećati kvalitetu života – primjerice učlanjenjem u Klub filantropa grada Osijeka, te time izravno pomoći financiranju najboljih ideja u gradu. A za sve one s idejama otvoren je natječaj!



Natječaj za financijsku potporu projektima udruga i neprofitnih ustanova s područja Osijeka, pod nazivom “Malo za puno – male potpore za velike promjene”, već treći po redu, raspisala je zaklada za razvoj lokalne zajednice – Slagalica, a u suradnji sa gradom Osijekom.

Riječ je o financijskim potporama u iznosu do 8.000 kuna, na koje se mogu prijaviti projekti kroz udruge i ustanove isključivo sa sjedištem u Osijeku, u slaganju boljih mogućnosti za Mlade u zajednici, provedbi Socijalnih inovacija i izvedbi Varijacija u kulturi.

Ovim programom ističu u Zakladi, žele sudjelovati u u pronalaženju kreativnijih i učinkovitijih načina rješavanja društvenih problema, a ove godine kroz različite zelene aktivnosti.
S obzirom da je velikih donatora sve manje, stoga dolaze do izražaja upravo pojedinci, prijatelji grada Osijeka, tvrtke, koje svojim donacijama postaju filantropi – oni koji se brinu za boljitak zajednice odvajajući novčana sredstva u skladu sa svojim mogućnostima.

Godišnja članarina za fizičke osobe je 100 kuna, a za pravne 300 kuna. Žiro račun za uplatu donacija, kao i sve informacije vezane za raspisane natječaje, mogu se pronaći na web stranici zaklade Slagalice.

Opširnije pogledajte u videu STV-a…

Tekst i video: STV

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari