Pješačko-biciklističku stazu koriste za vožnju automobila

Pješačko-biciklistička staza koja je izgrađena na relaciji između Neptuna i Višnjevca, na nasipu desne obale Drave, pojedinim građanima služi i za vožnju automobila.



Građani s razlogom negoduju, dok policija na ovom djelu često kažnjava bicikliste, ali neodgovorne pojedince s autobomilima na stazi, rijetko.

Ovog problema svjesni su i u gradu te je s ovim slučajem upoznat i sam gradonačelnik Krešimir Bubalo koji o ovom problemu za Glas Slavonije tvrdi:

Moram upozoriti na činjenicu da policija često kažnjava bicikliste koji se voze cestom umjesto biciklističkom stazom, a istovremeno se ne kažnjava one koji voze automobile nasipom. Apeliram na savjest i podsjećam sugrađane da se tamo automobil ne smije voziti. Tražili smo od Hrvatskih voda suglasnost da postavimo rampe, stupove ili neku drugu fizičku barijeru i time smo učinili sve što smo mogli jer je nasip njihov. Možemo samo apelirati te pozivati i prozivati sugrađane koji automobile voze pješačko-biciklističkim koridorom.”

O incidentima koji su se događali na ovoj pješačko-biciklističkoj stazi sugerira i direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić, koji napominje kako se vožnji automobila po stazi mora rezolutno stati na kraj i to u što kraćem vremenskom roku.

Opširnije: Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari